SiB Plus / Zdrav život

Može doći do trovanja

Dijetetičarka upozorava: "Slaninu nikad ne biste trebali pripremati na ovaj način"

Dijetetičarka upozorava:
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dijetetičarka Brenda Peralta otkrila je zašto možda nije dobra ideja staviti neosušenu slaninu u fritezu. Čak je rekla da biste mogli biti u opasnosti jer se neće dovoljno termički obraditi, piše Daily Star.

Friteze na vruć zrak su trenutno nedvojbeno jedan od najpopularnijih uređaja za spremanje hrane. No, unatoč tome što su vrlo popularne, nije ih najbolje koristiti za svaku hranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dijetetičarka Brenda otkrila je zašto slaninu ne biste trebali staviti u fritezu. To, će naime, izazvati kaos u kuhinji jer se ta namirnica neće pravilno ispeći.

"To je masna hrana, a kada se spravlja u fritezi, mast može kapati dolje i uzrokovati dim ili prskanje. To može otežati ravnomjerno pečenje slanine, a također može proizvesti puno dima i smrada", rekla je Brenda za Yahoo.

Ona je pojasnila da to zapravo znači da riskirate da neki dijelovi slanine budu sirovi, što bi moglo dovesti do trovanja hranom. Friteza, također, postaje opasna za korištenje jer u njoj mogu nastati naslage masti.

"Traka slanine mala je i osjetljiva hrana i može je biti teško okrenuti ili izvaditi iz košarice friteze bez lomljenja", dodala je Brenda te je opomenula da pripazite koliko hrane stavljate u malu košaru friteze.

"Košara friteze možda neće biti dovoljno velika da u nju stane velika količina slanine. Ovo može otežati kuhanje puno slanine odjednom, što može biti nezgodno ako kuhate za grupu", istaknula je.


Izdvojeno

Reci što misliš!