Promo / Predstavljamo-Sport

PREDSTAVLJAMO: Hokej klub ''Kune'' Osijek

PREDSTAVLJAMO: Hokej klub ''Kune'' Osijek

Nekoliko Osječana koji nisu mogli odoljeti klizanju su prije 15 godina na ledu Sokolskoga doma počeli osnivati današnji klub hokeja na ledu Kune Osijek.

U tim početcima su im se pridružila dvojica iskusnih hokejaša iz Češke i Kanade koji su pripomogli u osnivanju kluba koji je službeno osnovan u prosincu 2002. godine.

- Mi smo amaterski klub, ne nastupamo na nikakvim amaterskim natjecanjima, ali zato igramo neke prijateljske susrete s Vukovarom, Slavonskim brodom itd. i neke neslužbene turnire. Imamo led koji nije prave veličine tj. pravih dimenzija, ali smo zadovoljni trenutno i ovim sto imamo jer smo se izborili za termine subotom i nedjeljom u ranim jutarnjim satima, kažu nam Kune.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za igranje hokeja treba i nešto novca jer je oprema igrača skupa, ali i neophodna jer pločica zna letiti i brzinom od 160 km/h i može ozbiljno ozljediti, a i cesti su sudari igraca. Od opreme je potrebno imati hlače, šicere ili kostobrane, plastron, kacigu, laktobrane, rukavice, klizaljke i naravno palicu i pak da se zabijaju golovi.

- Mi se nadamo da ce grad čuti za hokej u Osijeku, da ce se to proširiti i da ce vidjeti taj sport našim očima, kao što ga mi gledamo i uživamo u njemu dok ga igramo. Svatko se moze pronaći u nekom sportu, mi smo se pronašli u hokeju, dodaju Kune.

Organizirali su turnir ''Zlatna kuna'' s kojim su svi sudionici zajedno s njima bili zadovoljni, a gledatelji su mogli vidjeti nešto novo u Osijeku, ali sve teže je organizirati tako što ponovo jer nemaju financijskih mogućnosti.

- Trebaju nam sponzori i još dosta toga, čega zapravo nemamo. Pozivamo sve mlade ili stare koji misle da se mogu posluziti s palicom i zaigrati hokej da dođu vikendom na gradsko klizaliste ujutro u 8 sati i pomognu nam da razvijemo hokej u Osijeku, da bude bolje, da se čuje za hokej i da igramo hokej!, zaključuju osječki hokejaši.

Foto: Josip Bilić/SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!