Promo / Gospodarstvo

Američki san na osječki način: Od nule do svjetski priznate tvrtke

Američki san na osječki način: Od nule do svjetski priznate tvrtke

Kada je Krunoslav Petrić, zaljubljenik u sport i fotografiju, ostao bez posla, nije želio sjediti kući i sažaljevati se nad sudbionom. On je odlučio osnovati vlastitu tvrtku i uzeti sudbinu u svoje ruke.

Tako je, u suradnji s osječkim snimateljima i ostalim entuzijastima, nastala tvrtka MaxiSport koja se bavi prijenosima sportskih utakmica iz cijeloga svijeta. Dubai, Turska, Češka, Španjolska... samo su neke od zemalja iz kojih su ostvarili prijenose ponajboljih svjetskih klubova, ali do te razine početak je bio i više nego trnovit.

"Prva prava utakmica bila nam je četvrtfinale Kupa Hrvatske između Osijeka i Rijeke. Magla, loš signal i puno komentara kako nećemo uspjeti, bili su samo motiv više da budemo tu gdje smo danas," priča nam Kruno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo je portal SiB.hr bio taj gdje je prvi prijenos ugledao svjetlo dana i na tu smo činjenicu itekako ponosni. Danas još ponosniji možemo reći kako ova tvrtka broji 10 stalno zaposlenih, a ove godine planiraju i do 1000 ostvarenih prijenosa. Samo tijekom siječnja ove godine ostvareno je 100 prijenosa uživo što je itekako respekatabilna brojka.

Iz početka su sve prijenose odrađivali besplatno, a posebno pamte odlazak u Tursku u poznate kampove za pripreme gdje su i započeli svoju prvu pravu suradnju s Dinamom iz Moskve. Danas imaju sklopljene ugovore s gotovo svim najboljim klubovima Rusije i Ukrajine, a suradnja se sve više širi i na zapadne zemlje pa su njihovi partneri PSV, Lazio, Stuttgart, Everton i brojni drugi.

maxi live1

Sjajna je ovo priča koliko se upornost, kvaliteta, ali i ideja isplate. Tad više nije bitno niti od kuda u svijetu dolazite. Tako su i naši Slavonci uspjeli postati jedna od najvećih produkcijskih kuća na području sportskih prijenosa, a u nadolazećim godinama planiraju još veći rast.

Ipak, imaju i jednu posebnu želju: "U budućnosti planiramo puno toga, ali najveća nam je želja da pratimo naš NK Osijek u Europskoj ligi!" reći će Kruno.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!