Promo

zeotex

Prirodni mineral kao pomoć u suzbijanju štetnih tvari iz namirnica i okoliša

Prirodni mineral kao pomoć u suzbijanju štetnih tvari iz namirnica i okoliša
PROMO

Primjena zeolita u kućanstvu danas je od izuzetne važnosti, a dokazano uklanja 90% teških metala koji bi inače završili u vašem organizmu

U Osijeku trenutno svjedočimo ekološkoj katastrofi koja je potresla grad i njegove stanovnike, ali i sve ostale diljem zemlje  – požaru koji je progutao tone plastike, stvarajući opasne čestice koje se šire zagađujući zrak i tlo. Ovaj je događaj ostavio dubok trag na okoliš, a što je još važnije, na ljudsko zdravlje. Iako sada katastrofu nije moguće umanjiti, ona je nažalost učinjena, ključan je trenutak kada se počinje brinuti o dugoročnoj dobrobiti ljudi i okoliša kao cjeline. Izdana je i preporuka da se voće i povrće temeljito peru prije konzumacije što je i inače potrebno, a sada pogotovo. Jedan od načina kako temeljito prati voće i povrće, a da ima dokazano djelovanje u uklanjanju teških metala i štetnih tvari iz namirnica je prirodni mineral Zeotex zeolit. Uz snažnu sposobnost apsorbiranja i filtriranja štetnih tvari iz okoliša, nedavna istraživanja na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku potvrdila su njegovu učinkovitost. Njegova je primjena u kućanstvu danas od izuzetne važnosti. Primjena je vrlo jednostavna – sve što treba je prije konzumacije u otopini vode i Zeotexa ostaviti namirnice da se namaču 20-30 minuta te ih potom temeljito isprati mlazom vode. Na taj način dokazano uklanjate 90% teških metala koji bi inače završili u vašem organizmu.

Kako djeluje zeolit?

Zeoliti su prirodni minerali s vrlo snažnim detoksifikacijskom učinkom. Čestice zeolita imaju strukturu nalik kavezu u kojem „zarobljavaju“ toksine, teške metale, kancerogene tvari, pesticide i ostale štetne tvari iz okoline. Njegove ultra fine čestice negativnog su ionskog naboja koje na sebe privlače pozitivno nabijene toksine i štetne tvari te tako sigurno većinski preveniraju njihovo štetno djelovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz spomenutu detoksikaciju namirnica, Zeotex djeluje na više razina kako bi suzbio razna zagađenja jer može apsorbirati štetne, toksične tvari koje se oslobađaju, a što može pomoći u smanjenju emisija štetnih plinova u okoliš. Uz to, dodavanje zeolita u zemlju služi kao prirodna pomoć u obnovi tla koje je zagađeno jer potpomaže proces eliminacije toksina i štetnih čestica vraćajući tlo u prvobitno, prirodno stanje. Ovaj prirodan, inertan i netoksičan proizvod iznimno je učinkovit u poboljšanju svojstva tla i čišćenju kontaminacije. Osim što pročišćavaju zemlju, čestice zeolita svojom strukturnom rešetkom vežu na sebe hranjive tvari, vodu i važne mikroelemente te ih prema potrebi distribuiraju korijenovom sistemu što jača imunitet biljaka i štiti ih od nametnika. Preventivnom upotrebom zeolita omogućava se nesmetan rast i razvoj biljaka, pritom osiguravajući i veće prinose.Zeotex uistinu predstavlja inovativno i održivo rješenje koje može pomoći u zaštiti ljudskog zdravlja i okoliša a sve o proizvodima saznajte na stranici zeotex.hr.

Danas, više nego ikada, pravo je vrijeme da svi zajedno radimo na pronalaženju načina koji će nam pomoći u poboljšanju kvalitete svakodnevnog života.


Izdvojeno

Reci što misliš!