Promo

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek

VirtuOSi struke pozivaju na upis programa stručnog specijalističkog usavršavanja

VirtuOSi struke pozivaju na upis programa stručnog specijalističkog usavršavanja
Ilustracija (Damir Špehar/PIXSELL)

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS

Istok Hrvatske jedna je od najposjećenijih hrvatskih destinacija proteklih godina, što ne treba čuditi s obzirom na prirodno, etnološko i enogastro bogatstvo predstavljeno kroz niz jedinstvenih događanja te mnoge lokacije za cikloturizam, lov i ribolov. Kontinentalni turizam pokazuje izuzetan potencijal za daljnji razvoj turizma i ukupne turističke ponude, a kreiranje specijaliziranih proizvoda ključno je za produljenje sezone. Privlačan turistički proizvod uz kvalitetno pripremljene inovativne programe, odnosno paket aranžmane koje kreiraju destinacijske manadžment kompanije, stvara motiv za dolazak u pred i posezoni. Kontinentalni dio Hrvatske ima sve pretpostavke za razvoj turizma, uključujući eko i etno turizam. Netaknuta priroda i slaba naseljenost ruralnih područja idealna su podloga za razvoj iskustvenog turizma koji se prvenstveno fokusira na boravak na autentičnim lokacijama koje njeguju tradicionalan stil života, običaje i lokalna događanja te nude raznoliku kulturno-povijesnu i enogastronomsku ponudu.

U sklopu projekta: UP.03.3.1.05.0006 RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ugostiteljsko – turistička škola u Osijeku upisuje polaznike u pilot provedbu četiri programa stručnog specijalističkog usavršavanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o:

1. Kuhar specijalist prilagođenih oblika prehrane – Bezglutenska prehrana

2. Slastičar specijalist restoranskih deserata – Pripremanje restoranskih deserata

3. Specijalist voditelj barskog poslovanja – Gastronomska ponuda u baru

4. Specijalist regenerativnog turizma – Baština u kreiranju doživljaja regenerativnog turizmaNositelj EU projekta je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a partneri Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Ekonomski fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće. Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa.

Dodatne informacije mogu se dobiti na poveznici https://rck-utso.hr/javni-poziv-3/

Pozivamo vas da se uključite u naše aktivnosti, postanite VirtuOSi, skuhajte si i poslužite bolju budućnost. Postanite izvrsni zbog sebe, a posebni za druge! #Budi VirtuOS!

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!