Promo

obavezna rezervacija

Očna optika Lens nudi besplatne preglede povodom Svjetskog dana vida

Očna optika Lens nudi besplatne preglede povodom Svjetskog dana vida

Besplatno mjerenje očnog tlaka, kontrola kratkovidnosti, pregled suhog oka

Svjetski dan vida je globalni događaj s ciljem podizanja svijesti o važnosti pregleda vidne oštrine  i strukture oka kao prevencije od sljepoće i slabovidnosti.

Ukupno je četiri posto svjetske populacije slijepo ili slabovidno, a ovo je poražavajući podatak kada je 80 posto slučajeva moglo biti spriječeno. Jedan od vodećih uzročnika sljepoće u svijetu su  glaukom i senilna makularna degeneracija oka. Glaukom je kronična, progresivna bolest vidnog živca koja, neliječena može dovesti do potpunog gubitka vida. Dok je  senilna makularna degeneracija degenerativna bolest povezana sa starenjem, obilježava je istrošenost dijela oka odgovornog za centralnu vidnu oštrinu,t e se dijeli na suhu i mokru degeneraciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istraživanja koja su provedena 2020 godine pokazuju da je trećina svjetske populacije kratkovidno, što je veliki porast u zadnjih 20 godina. Do 2050 godine predviđa se da će otprilike 50 % svjetske populacije razviti kratkovidnost. Kratkovidnost u djetinjstvu također povećava rizik bolesti oka u odrasloj dobi.

Očna optika Lens u kombinaciji Rodenstock Mycon naočalne leće i Oculus Myopia Mastera jedina obavlja pouzdanu kontrolu kratkovidnosti.

Poznato je koliko suho oko utječe na naše živote, simptome  suhog oka koji su izuzetno neugodni  zbog starenja stanovništva i suvremenog načina života osjeća veliki broj populacije.

Poliklinika Lens je povodom Svjetskog dana vida za svoje klijente otvorila svoja vrata  na način  da u tjednu (09.10.-14.10.2023.) kada se obilježava Svjetski dan vida nudi besplatna mjerenja  očnog tlaka, kontrolu kratkovidnosti i pregled suhog oka.

Poliklinika Lens sa svojim oftalmolozima mr.sc.Davorom Dobutovićem, dr.med. doc.dr.sc. Majom Vinković,dr.med.  i  dr. sc. Dunja Bajtl, dr.med, specijalist oftalmologije vam stoji na usluzi.

Rezervacija termina je obavezna na kontakte:


Izdvojeno

Reci što misliš!