Promo

za prste polizati

Prijavite za radionice s baranjskim chefovima u sklopu Mjeseca baranjske kuhinje

Prijavite za radionice s baranjskim chefovima u sklopu Mjeseca baranjske kuhinje
Borna Jakšić/PIXSELL

Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena

Ovog  vikenda, 30. 09. započinje drugi po redu Mjesec baranjske kuhinje, projekt kojim otvaramo vrata Baranje za sve ljubitelje baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme autentičnih baranjskih jela.

Na pitoresknim baranjskim lokacijama nastupaju naši baranjski chefovi, čuvari tradicije i poznavatelji baranjske kuhinje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvog dana Mjeseca baranjske kuhinje, u subotu 30. rujna, domaćin je Stipo Golubov iz Gajića koji će nas upoznati s pripremom ovčjeg paprikaša, a u nedjelju, 1. listopada nam otvara vrata svojeg dvorišta chef Šandor Juhas u  Zmajevcu, gdje će se kuhati pileći paprikaš i trganci.

Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje,  sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena, poput perkelta od soma, turos teszta, glupana i trganca, zavezanaca i drugih ribljih, mesnih, ali i vegetarijanskih delicija, uz savjete chefova Bake Bele iz Kopačeva  te Bobana Đurića iz Društva prijatelja baranjskih starina-Šokačka kuća u Topolju.

U Čemincu, kod chefa Stipe Dumančića, održat će se radionica za 'ponavljače', radionica pripreme baranjskog, ljutog čobanca.  Mjesec baranjske kuhinje zaokružuje baranjski gastro hedonizam u raskošnom dvorištu chefice Kristine Perković koja će zatvoriti ovaj uzbudljivi gastro mjesec sa pripremom kraljevske teletine ispod peke!

Organizatori ove manifestacije su TZ Općine Bilje-Kopački rit, TZ Baranje i TZ Draž. Projekt financira Hrvatska turistička zajednica.

Prijave su u tijeku po principu najbržeg prsta, putem Google obrasca na poveznici ili upitom na mail: [email protected]


Izdvojeno

Reci što misliš!