za prste polizati
Prijavite za radionice s baranjskim chefovima u sklopu Mjeseca baranjske kuhinje
Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena
Ovog vikenda, 30. 09. započinje drugi po redu Mjesec baranjske kuhinje, projekt kojim otvaramo vrata Baranje za sve ljubitelje baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme autentičnih baranjskih jela.
Na pitoresknim baranjskim lokacijama nastupaju naši baranjski chefovi, čuvari tradicije i poznavatelji baranjske kuhinje.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
-
Promet je zatvoren za sva vozila osim hitnih i komunalnih službi te stanara
-
Prvog dana Mjeseca baranjske kuhinje, u subotu 30. rujna, domaćin je Stipo Golubov iz Gajića koji će nas upoznati s pripremom ovčjeg paprikaša, a u nedjelju, 1. listopada nam otvara vrata svojeg dvorišta chef Šandor Juhas u Zmajevcu, gdje će se kuhati pileći paprikaš i trganci.
Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena, poput perkelta od soma, turos teszta, glupana i trganca, zavezanaca i drugih ribljih, mesnih, ali i vegetarijanskih delicija, uz savjete chefova Bake Bele iz Kopačeva te Bobana Đurića iz Društva prijatelja baranjskih starina-Šokačka kuća u Topolju.
U Čemincu, kod chefa Stipe Dumančića, održat će se radionica za 'ponavljače', radionica pripreme baranjskog, ljutog čobanca. Mjesec baranjske kuhinje zaokružuje baranjski gastro hedonizam u raskošnom dvorištu chefice Kristine Perković koja će zatvoriti ovaj uzbudljivi gastro mjesec sa pripremom kraljevske teletine ispod peke!
Organizatori ove manifestacije su TZ Općine Bilje-Kopački rit, TZ Baranje i TZ Draž. Projekt financira Hrvatska turistička zajednica.
Prijave su u tijeku po principu najbržeg prsta, putem Google obrasca na poveznici ili upitom na mail: [email protected]
Izdvojeno
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
-
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
-
Laura Gergelj je poduzetnica koja je, prepoznavši potrebe tržišta, odlučila potpuno samostalno pokrenuti knjigovodstveni servis, predstavljajući Osijek i u međunarodnim krugovima kao destinaciju inovativnih poslovnih rješenja
-
Dulje vruće sezone i rjeđi mrazevi značili su da je postala virusna bolest koju najbrže šire komarci u svijetu, a uzima maha i u Europi
Reci što misliš!