Lifestyle / Studentski kutak

OBJAVLJENI REZULTATI STUDENTSKE ANKETE

Studenti osječkom Sveučilištu dali ocjenu 4,652 - provjerili smo kriterije ocjenjivanja

Studenti osječkom Sveučilištu dali ocjenu 4,652 - provjerili smo kriterije ocjenjivanja

U anketi je sudjelovalo 10 488 studenata, a prosječna ocjena kojom su ocijenili Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera je 4,652.

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku tijekom rujna i listopada 2019. godine provedena je sveučilišna studentska anketa za akademsku 2018./2019. godinu. Riječ je o anketi koja se provodi još od 2006. godine, a u obliku koji je ove godine bio pred studentima pojavljuje se od 2015. godine. 

Popunjavanje ankete na nekim je fakultetima osječkoga Sveučilišta obveza za upis u višu godinu, jer se provodi u suradnji Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, Odbora za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, povjerenstava za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete, ureda za kvalitetu i djelatnika studentskih službi znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica te informatičkoga tima s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. 
Anketi su pristupili studenti svih godina sveučilišnih i stručnih studija sa 17 znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnicasveučilišta, a evaluirali su predmete, nastavnike i suradnike u tekućoj akademskoj godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U anketi je sudjelovalo 10 488 studenata, što je 66.145% od ukupno 15 856 studenata koji su mogli pristupiti anketi. Postotak ispunjavanja ankete kreće se od 51.282% (Odjel za fiziku) do 77.119% (Katolički bogoslovni fakultet). Evaluirano je 2003 nastavnika i suradnika sa svih godina svih studijskih programa koji se izvode na Sveučilištu, a ukupno su studenti ispunili 194 725 anketa i time odgovorili na 1 363 075 pitanja. Studenti su nastavnike i suradnike ocjenjivali ocjenama od jedan (najlošija ocjena) do pet (najbolja ocjena). Postignuta prosječna ocjena na razini cijelog Sveučilišta za nastavnike i suradnike je 4,652 - stoji u priopćenju Rektorata. 

Riječ je o anketama koje se provode elektronski, a studenti ih popunjavaju anonimno prijavom sa svojim osobnim korisničkim podacima. Svaki student ocjenjuje sve profesore i suradnike koji su mu tijekom prethodne akademske godine izvodili bilo kakav oblik nastave. Na pitanja se odgovara brojčanim vrijednostima od 1 (najlošije) do 5 (najbolje). Kriteriji po kojima studenti ocjenjuju profesore jesu dostupnost profesora za konzultacije, kvaliteta i dostupnost materijala, razumljivost i jasnost predavanja/vježbi, redovitost održavanja nastave/vježbi, korektnost nastavnika pri ocjenjivanju, redovitost pohađanja nastave te važnost predmeta za buduću karijeru. 


 


Izdvojeno

Reci što misliš!