Lifestyle / Studentski kutak

Osječke studentice na natjecanju Ecotrophelia Hrvatska 2015

Osječke studentice na natjecanju Ecotrophelia Hrvatska 2015

U Zagrebu 15. lipnja 2015. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu održava se 2. nacionalno studentsko natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda. Nakon 5 mjeseci napornog rada, studentice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prijavile su se s novim eko-inovativnim prehrambenim proizvodima Shake2make i predstavljaju naše sveučilište.



Hrvatski tim predstavio se na prošlogodišnjem natjecanju ECOTROPHELIA EUROPE, koje je održano 19. i 20. listopada 2014. godine u Parizu, a sada će sudjelovati na 2. nacionalnom natjecanju timova sastavljenih od studenata preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda ECOTROPHELIA HRVATSKA 2015. Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom (PBF).

Samo natjecanje je pokrenuto u Francuskoj gdje se održava već 15 godina, a poslijednjih 6 godina organizira se i europsko natjecanje na kojem se natječu najbolji timovi iz različitih europskih država. Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Natjecanje podrazumijeva pripremu i prezentaciju prehrambenog proizvoda.

Studenski timovi prezentirat će pred Stručnim povjerenstvom svoje proizvode, a pobjednički tim će predstavljati Hrvatsku na europskoj smotri ECOTROPHELIA EUROPE 2015 u Milanu, 4.- 6. listopada 2015. u sklopu sajma EXPO.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

shake2

Osječki tim sudjeluje sa dvije linije svoga eko-inovativnog prehrambenog proizvoda naziva Shake2make Fit i Shake2make Natural, koji su zapravo voćno-povrtni instant napitci. Članovi tima su studentice Iva Čobanković, Vedrana Krešić, Iva Kušurin i Nikolina Pavić, asistentica/znanstveni novak na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek te Ana Čobanković, studentica i demonstratorica Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Navedeni tim ima podršku Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, na kojem se provodi razvoj predmetnog proizvoda, uz mentorsku pomoć izv. prof. dr. sc. Darka Velića.

 Proizvodi Shake2make mogli su se kušati na Sajmu najboljih studentskih i učeničkih ideja u sklopu Projekta A.C.T.I.V.E. koji se održao u svibnju ove godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i na rekreativnoj Ligi zdravog trčanja koja se također održala u svibnju.

 Ako vas zanimaju dodatne informacije o Shake2make, djevojke vas pozivaju da ih pronađete na Facebooku, gdje imaju svoju stranicu te ih možete, citiramo „Lajkajte nas na fejsu! :)“ www.facebook.com/shake2makehr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!