Lifestyle / Ostalo

Oživljavanje javnih prostora

Retfala dobiva novi izgled uz sudjelovanje lokalne zajednice i IPA Hrvatske Sekcije

Retfala dobiva novi izgled uz sudjelovanje lokalne zajednice i IPA Hrvatske Sekcije
PR

U projektu uređenja Retfale sudjelovali su učenici Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka s ravnateljem Ivanom Aničićem te djelatnicima tvrtke Unikom i voditeljicom RJ ''Zelenilo'' Andrijanom Adžić

IPA Hrvatska Sekcija utemeljena je 2001. godine u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj u svibnju 2003. kao 63. članica. 

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno-policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, primijetili su da je prostor iza Doma zdravlja u Retfali zapušten i služi kao divlji parking za vozila i odlagalište otpada. Tako su pokrenuli projekt uređenja spomenute lokacije 12. travnja s početkom u 10 sati kako bi spojili teoriju i nastavu, a ujedno spriječili daljnje parkiranje vozila i odlaganje otpada. U projektu uređenja Retfale sudjelovali su učenici Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka s ravnateljem Ivanom Aničićem te djelatnicima tvrtke Unikom i voditeljicom RJ ''Zelenilo'' Andrijanom Adžić.

''U projekt smo se uključili kako bismo sudjelovali u uređenju zapostavljenih površina našega grada, ali i kako bi naši učenici na terenu pokazali vještine i znanje koje su naučili u školi'', navodi ravnatelj škole.

''Ovaj je projekt idealan spoj teoretskog dijela koji učenici Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka slušaju na nastavi i iskustva naših djelatnika Unikoma koji su im pokazali kako se priprema podloga prije sadnje i sama sadnja podnog ukrasnog bilja i ukrasnih stabala'', navodi Igor Pandžić, direktor tvrtke Unikom.

U navedenom projektu, osim njih kao organizatora, sudjeluje DZ Osječko-baranjske županije, Poljoprivredna i veterinarska škola iz Osijeka, tvrtka Unikom te GČ Retfala kao partneri projekta.


Izdvojeno

Reci što misliš!