Lifestyle / Ostalo

Šarolike aktivnosti

Realiziran izviđački kamp ''Moja dva dana u šumi'', a IK Javor Osijek najavljuje i nove projekte

Realiziran izviđački kamp ''Moja dva dana u šumi'', a IK Javor Osijek najavljuje i nove projekte
PR

Također, uzbudljiva je bila i od voditelja pripremljena ''noćna uzbuna'' jer izviđački voditelji znaju da u prirodi trebamo uvijek biti spremni na sve, ali i da ona dugo ostaje u dobrom sjećanju

Na kraju proljetnih praznika, odnosno 5. i 6. travnja u sklopu Kampa ''Moja dva dana u šumi'' nedaleko Čepinskih Martinaca u šumi Serkovine uživalo je 16 sudionika i volontera izviđačkog kampa u organizaciji IK Javor Osijek.

Sudionici, odnosno učenici petog i šestog razreda osnovne škole, na kampu su imali priliku podići svoj šator u kojemu će spavati, koristiti sjekiru i pilu te tako pripremiti drva za ogrjev, zapaliti vatru te na istoj, uz mentorstvo, skuhati ručak i večeru. Okušali su se i u streličarstvu te timskim igrama pa se šumom mogao čuti veseli smijeh. Također, na radionici ''Eko svijet oko nas'' savladali su nova znanja o ekologiji i važnosti čuvanja i recikliranja prirodnih resursa, pogotovo vode, te kako se mogu osigurati od različitih životinja i nametnika na koje mogu naići za vrijeme boravka u šumi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Omiljeni dio izviđačke avanture mnogima je bilo noćno dežurstvo: čuvanje kampa dok ostali spavaju, uz vatru i ptičice. Također, uzbudljiva je bila i od voditelja pripremljena ''noćna uzbuna'' jer izviđački voditelji znaju da u prirodi trebamo uvijek biti spremni na sve, ali i da ona dugo ostaje u dobrom sjećanju. Kamp je, uz ostale volontere, realizirao Bernard Kovač, vođe Javorske družine Runolist.

Dok su mladi izviđači uživali u šumi, druga ekipa javorskih volontera pripremala je ''IZLET U ŠUMU'' za učenike nižih razreda osnovne škole – naše poletarce i pčelice. Izlet će biti u subotu, 13. travnja. Radujemo se suboti u kojoj će uživati 40-tak sudionika izleta u blizini utvrde Korođvar i kod prostora Rekreacijskog centra Zidine iz Čepina.

No, to nije sve. Iste subote volonteri će, kao i svake godine, dati svoj doprinos u realizaciji aktivnosti OSJEČKI FERIVI POLUMARATON. Sudjelovat će i u Gradskoj manifestaciji OSIJEK ZDRAVI GRAD na Trgu slobode, gdje će svi zainteresirani moći dobiti informacije gdje sve putuju ovoga proljeća i ljeta, kakve pogodnosti ostvaruju članovu IK Javor Osijek i gdje i kada se održavaju naše redovne aktivnosti.

No, i to nije sve, iste subote njihovi volonteri dat će svoj volonterski doprinos realizaciji međunarodnih susreta izviđača u Zenici (BIH) pod nazivom ''U SUSRET PROLJEĆU'' u organizaciji Saveza izviđača Grada Zenica. Volontiranje na međunarodnoj razini rezultat je našeg Erasmus+ projekta ''Izviđački hod za bolji svijet'' koji smo realizirali u 2023. Tijekom projekta je potpisan Sporazum o dugoročnoj suradnji osam izviđačkih udruga iz pet zemalja. Kao nositelji projekta izuzetno su ponosni na ishode projekta i što i dalje zajedno hodamo za bolji svijet.

O aktivnostima koje planiraju osječki Javorovci, svi zainteresirani mogu vidjeti i pročitati na službenoj web stranici udruge, ali mogu i poslati mail na [email protected] ili nazvati broj 099-3333-017, ili ih potražiti na društvenim mrežama.


Izdvojeno

Reci što misliš!