Lifestyle / Ostalo

Pravila u prometu

MK Pannonians organizirao je predavanje za vozače motocikala i skutera

MK Pannonians organizirao je predavanje za vozače motocikala i skutera
PR

Kako je istaknuo, cilj mu je osvijestiti potrebu za sigurnijim ponašanjem i pažljivijim odnosom u prometu kroz prizmu motociklista te unaprijediti njihova stečena znanja i vještine

Trening sigurne vožnje za vozače motocikala i skutera održan je u petak u osječkom Cafe baru Atrij. Organizirao ga je Moto klub Pannonians u suradnji s Moto klubom iz Beograda, a teorijski dio o sigurnoj vožnji održao je Vitomir Golušin iz Moto kluba bezbednost.

Predsjednik Moto kluba organizatora Siniša Maurus istaknuo je kako je predavanje organizirano početkom motociklističke sezone u cilju edukacije i dodatnog poboljšanja vještina kako bi se smanjio broj nesreća i stradalih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Koliko god iskusni bili, uvijek je potrebna nadogradnja znanja, a uvijek je bolje neke stvari naučiti ovako, a ne preko svojih leđa'', rekao je Maurus i dodao kako će u idućim tjednima organizirati i praktični dio sigurne vožnje.

Na predavanju o sigurnoj vožnji okupilo se 20-ak vozača motocikala iz nekoliko osječkih moto klubova, a samo je predavanje trajalo gotovo tri sata. Vitomir Golušin dugogodišnji je licencirani trener, a iza njega su brojna predavanja i održani praktični tečajevi vožnje motocikla. Kako je istaknuo, cilj mu je osvijestiti potrebu za sigurnijim ponašanjem i pažljivijim odnosom u prometu kroz prizmu motociklista te unaprijediti njihova stečena znanja i vještine.

''Koliko god motociklisti bili iskusni, uvijek mogu nešto novo naučiti jer nije dovoljno samo održavati ravnotežu na dva kotača i misliti da znaju voziti. Puno je tu segmenata na koje treba obratiti pozornost, pa tako učimo koliko je važno da je motocikl ispravan, kako se sjedi na motoru, koliko je važna zaštitna oprema, kretanje putanje, načini kočenja, kako se troše gume, što brojne oznake na njima znače i brojne druge stvari”, rekao je Golušin i istaknuo slogan ''voziti, uživati i preživjeti'' koji zastupa, a koji je moguće ostvariti samo ako se vozi spretno i sigurno.

Tijekom predavanja, polaznici Treninga sigurne vožnje imali su prigodu razmijeniti svoja iskustva u prometu, odgledati nekoliko kraćih filmova o sigurnoj vožnji te naučiti brojne stvari kroz prezentaciju, ali i isprobati 10-ak vrsta tzv. pijanih naočala koje simuliraju stanja vozača poput umora, pospanosti, utjecaja alkohola i različitih vrsta droga.


Izdvojeno

Reci što misliš!