Lifestyle / Ostalo

Uz planiranje novih

Karašicka Republika u veljači organizirala mnogobrojne aktivnosti

Karašicka Republika u veljači organizirala mnogobrojne aktivnosti
PR

U planu je provesti sve događaje kao i prošle godine, uz potencijalan dodatak novih, a to su Ledina, Treškara Maškara, Biciklijada Deer & Bike, Međunarodni dan Karašice, Festival sira i vina i Tiborijanstvena noć

Veljača je već tradicionalno ispunjena aktivnostima vezanim uz rad udruge Karašicka Republika.

Ledina, mjesto nastanka Karašicke Republike, između dva grada, nakon pandemijske pauze ponovno se ukorijenila u kalendar događanja Karašicke Republike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za početak, održao se odabir za novu Grofmannicu, odnosno Grofmanna. Dotadašnji Grofann Josip Mandić zamolio je članove udruge da pristupe izboru. Poštivanjem tradicije izbora, odabir je bio demokratski – izvlačenjem imena iz šešira. Nova Grofmannica postala je Višnja Mihaljević, osma u nizu u ovom ekskluzivnom društvu. Nakon interne politike Republike započeo je Open Air Kviz. Kviz je stvorio dr. Dinko Župan, a tematika je poput pusta koji se kasnije palio bio vezan na temu čizme i njene široke prisutnosti u našoj kulturi i životima.

Nastavljena je suradnja sa Slama Land Art-om te su oni stvorili slamnatu skulpturu za proslavu fašnika na Ledini. Ovaj puta to je bila već spomenuta čizma. Sam događaj paljenja pusta uvijek je i vrhunac Ledine koji i privuče najviše ljudi.

Prošlo je četiri godine od posljednje Treškare Maškare. Mjesto zbivanja bio je dvorac Prandau-Normann. Glazbena tema koja se provlačila ove godine bile su 2000., odnosno prvo desetljeće drugog milenija. Mnogi su slušajući DJ Grofmanna kroz glazbene uspješnice toga doba mogli ponovno proživjeti neki prve ljubavi rane mladosti, neki brije sa starom ekipom, a nekima je sve to bila novost.

Posjetitelji su dnevnu dozu objava na društvenim mrežama mogli obaviti fotografirajući se u Barbie kutiji ili pak pred poster zidom s posterima glavnih faca nultih godina, od Eminema do Avril Lavigne, 50 centa, Green day-a i mnogih drugih. Poster zid je ''glumio'' tipičnu tinejdžersku sobu toga doba.

Brojni posjetitelji maskirali su se u razne likove ili su se samo obukli prema temi 2000-ih godina, a stručni žiri Republike nagradio je najbolje maske.

Plesalo se i pjevalo do jutarnjih sati, a jedino pitanje bilo je – kada će se to ponoviti. Što znači samo jedno: Treškara Maškara je ponovno na životu.

U subotu, 24. veljače, održana je 7. redovna skupština udruge Karašicka Republika u prostorijama Inkluzivne kuće Zvono.

Predsjednik Marijan Mandić je s prezentacijom proveo kroz odrađene evente za vrijeme njegovog vodstva udruge u prethodnoj godini. Prešli su se svi događaji i prokomentirani da se zaključi što je još potrebno promijeniti za buduće evente.

Osim usvajanja svih izvješća prošle godine, predstavljen je i plan rada za 2024. godinu. U planu je provesti sve događaje kao i prošle godine, uz potencijalan dodatak novih, a to su Ledina, Treškara Maškara, Biciklijada Deer & Bike, Međunarodni dan Karašice, Festival sira i vina i Tiborijanstvena noć.


Izdvojeno

Reci što misliš!