Lifestyle / Ostalo

Više od tri tisuće sati volontiranja

Udruga izviđača "Slavonski hrast" Osijek djeluje već 31 godinu, evo što su sve postigli

Udruga izviđača
PR

Udruga je tijekom 2023. godine brojala 74 člana registriranih u Savezu izviđača Hrvatske, a u svom redovnom radu (sastancima, akcijama, radionicama i višednevnim boravcima u prirodi) 20-tak izviđačkih volontera održalo je sveukupno 223 aktivnosti

U utorak, 20. veljače Udruga izviđača ''Slavonski hrast'' iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u prostorijama udruge Kaštelanska 42 b, Osijek.

Nakon izbora radnog predsjedništva i radnih tijela skupštine, podnesena su i usvojena izvješća o radu Udruge u 2023. godini te su jednoglasno usuglašeni statut i pravilnici Udruge. Također, Udruga je u 2023. godini uspješno provela četiri projekta:

  • Obnova Izviđačkog parka na Bajeru JUG 2 – Cilj je projekta bio aktivan doprinos poboljšanju kvalitete života u lokalnoj zajednici (Gradska četvrt Jug 2) i poticanje volonterskog rada za opće dobro, sufinanciran od strane Vijeća GČ JUG 2, Osijek.
  • Volontirajmo u prirodi – Projekt je bio usmjeren na boravak i edukaciju djece i mladeži u prirodi, usvajanje spoznaje o potrebi zaštite i čuvanja prirode, stjecanje novih znanja i vještina kroz igru i svrhovitu razonodu, naobrazbu volontera te poticanje volonterskog rada u prirodi za opće dobro – Program je sufinancirao Unikom d.o.o. Osijek.
  • Akcija čišćenja trim staze REZOLUCIJA ZEMLJA OSIJEK u suradnji Saveza izviđača hrvatske i partnera Grada Osijeka i Večernjeg lista.
  • Betlehemsko Svjetlo – Advent JUG II – Projekt je bio usmjeren na potporu rada volontera u organizaciji Adventskog Sajma na Jugu 2 i donošenja Betlehemskog Svjetla iz Linza (Austrija) u Osijek – Program je sufinanciralo Vijeće Gradske Četvrti JUG 2 Osijek, Savez izviđača Osječko-baranjske županije i Savez izviđača Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga je tijekom 2023. godine brojala 74 člana registriranih u Savezu izviđača Hrvatske, a u svom redovnom radu (sastancima, akcijama, radionicama i višednevnim boravcima u prirodi) 20-tak izviđačkih volontera održalo je sveukupno 223 aktivnosti.

Volonteri Udruge u 2023. godini ostvarili su ukupno 3 005 sati dobrovoljnog rada, od čega je 2 099 sata ostvareno kroz redovni program i aktivnosti Udruge i 906 sati ostvareno provedbom projekata.

Sveukupnim aktivnostima je obuhvaćeno više od 3710 korisnika programa i projekata.
U sustavu naobrazbe Saveza sudjelovalo je osam volontera – voditelja.

Skupština je predložila kandidate u tijela Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije, usvojila planove za 2024. godinu te dodijelila zahvalnice volonterima, izviđačkim udrugama i donatorima. Više o njihovim aktivnostima možete naći u Facebook grupi.

Udruga i ovim putem poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu i timski rad te žele steći korisne vještine za život.


Izdvojeno

Reci što misliš!