Lifestyle / Ostalo

Prošla godina rekordna

U Ljubljani na sajmu ''Alpe-Adria'' predstavljena turistička ponuda Slavonije

U Ljubljani na sajmu ''Alpe-Adria'' predstavljena turistička ponuda Slavonije
PR

S obzirom na to da su Slovenci veliki ljubitelji prirode, ljubljanski sajam bio je idealno mjesto za predstavljanje prirodnih ljepota Slavonije i ponude aktivnog turizma

Na turističkom sajmu ''Alpe-Adria'' koji se od 31. siječnja do 3. veljače održao po 34. put u Ljubljani, predstavila se Slavonija kao turistička destinacija koja je kao regija poznata velikom broju Slovenaca. Tako je zajedničkim snagama predstavljena ponuda destinacije u suradnji Turističkih zajednica županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske.

S obzirom na to da su Slovenci veliki ljubitelji prirode, ljubljanski sajam bio je idealno mjesto za predstavljanje prirodnih ljepota Slavonije i ponude aktivnog turizma. Uz pitanja o bicikliranju, veliki je interes iskazan i za posjete vinarijama i poznatim vinogorjima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji 2023. godine u pojedinim županijama rast noćenja od čak 56 % u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, prošla je godina bila rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka budući da je ostvareno 14,5 % više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2022. godinu.

Novo zajedničko predstavljanje Slavonije slijedi već sredinom veljače na važnom međunarodnom turističkom sajmu F.re.e. u njemačkom Münchenu i sajmu Fiets en wandelbeurs u nizozemskom Utrechtu. Iza toga, u ožujku slijedi zajedničko predstavljanje destinacije u Beču na sajmu Ferienmesse.


Izdvojeno

Reci što misliš!