Lifestyle / Ostalo

Iz perspektive posjetitelja

Bili smo na Kopiki: ''Bolje je nego u Brazilu!''

Bili smo na Kopiki: ''Bolje je nego u Brazilu!''
Ivica Benić/SiB.hr

„Postoji neki osjećaj kod Osječana odrastanja uz Dravu i stvaranja neke simbioze”

Kopika i u ovo vrijeme obiluje kupačima, unatoč iznova najavljenim olujama. Mnogi među njezinim posjetiteljima ove sezone neće imati priliku otići na Jadran, pa iskorištavaju sve blagodati osječke Kopike. Posjetili smo i mi, stoga, popularno kupalište te upitali građane koliko često idu na Kopiku i što radije biraju – kupanje u bazenima ili u Dravi.

„Jednom sam došla na Kopiku i nisam više otišla. Kopika mi je najdraža na svijetu, bolja mi je i od mora. Plivačica sam koja je cijeli život ovdje i odrasla je na bazenima. Osim toga, skupo plaćam sportske kupaće koje mi rijeka uništi te uđe pijesak u njih, stoga radije biram kupanje u bazenu, nego u Dravi”, kaže Marija Dobrošević, plivačica PK Osijek koja također trenutno i konobari u Caffe baru Copacabana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Na Kopiku dolazim četiri do pet puta tjedno. Da ne radim, ne bih išao na bazene, nego na Dravu. Tamo je hladnija voda te se mogu igrati picigin i odbojka na pijesku. Također, ne plaća se upad, što je super za studente i mlade koji ne žele trošiti novce na ulaz, nego bi voljeli popiti koju cugu više”, govori Antonio, šanker navedenog kafića.

Kopika i danas vrvi kupačima
uživa u dravi Splićanka uživa na Kopiki: "Voda je voda, a ima i zgodnih dečkiju"

„Na Kopiki sam dva do tri puta tjedno, ovisno o obvezama i vremenu. U odnosu na bazene, bolje mi je na Dravi jer je ljepše i opuštenije. Postoji neki osjećaj kod Osječana odrastanja uz Dravu i stvaranja neke simbioze. Ipak, i bazeni mi se sviđaju, posebice nakon obnove. Urednije je i ljepše te ima hlada i suncobrana. Bolje je nego u Brazilu”, tvrdi posjetitelj Ivan.

„Na Dravi još nisam bila, ali bila sam nekoliko puta na bazenima na Kopiki i sviđa mi se što je, za razliku od gradskih bazena, na otvorenom i lijepo uređena. Međutim, studenti na, primjerice, gradskim bazenima imaju popust na upad, dok na Kopiki to nije slučaj. Bilo bi zgodno i da Kopika ima još koji bazen jer se ljudi obično „stisnu” u onaj plići s djecom”, smatra Nives, posjetiteljica koja je rodom iz Virovitice.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

„Gotovo sam svaki drugi dan na Kopiki. Dravu volim zbog kafića i mogućnosti igranja odbojke na pijesku, no ne privlači me kupanje u njoj jer dobijem neki sitni osip, tako da se kupam na bazenima”, navodi posjetitelj Igor.

Upitali smo dalje posjetitelje koja je glavna prednost osječke Kopike u usporedbi s jadranskom obalom ili pak ostalim kupalištima u Slavoniji i Baranji, s naglaskom na njezinu prošlogodišnju obnovu.

„Budući da nisam baš izbirljiva, meni je bilo dobro i prije obnove. Štoviše, tada nije bilo toliko gužve pa sam mogla sama trenirati. Ipak, mislim da smo sada zdravstveno sigurniji jer se bazeni više održavaju, nema više toliko bakterija, a uredniji su i toaleti”, ističe Marija.

„Sve ovisi o tome kakva je sezona. Prošle je godine Kopika bila maltene sto posto popunjena zbog ljepšeg vremena, a sada su kiša i vjetrovi pa je teže privući ljude”, konstatira Antonio.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

„Prednost je obnovljene Kopike činjenica kako je sve moderno i „osvježeno”. Nekako me najviše privlači kafić u sklopu mješovitog bazena jer možeš doslovno sjediti u vodi i piti svoje omiljeno piće”, naglašava Igor.

Ipak, dodaje kako bi bilo dobro da postoji malo više sadržaja kao što su veće dječje igralište, stolovi za stolni tenis i tereni za mini golf. Osim toga, smatra kako je već trebalo obnoviti i drugi dio Kopike, a spominje i vraćanje te obnovu kultnog Restorana Kopika koji je, govori, imao bogatu ponudu jela, pića i slastica po pristupačnim cijenama.

Kopika, kupanje 9.7.2023.
Na štandovima i u kafićima Provjerili smo cijene na Kopiki: Sladoled od jednog do tri, burger pet, a točeno pivo tri eura

Uz prošlogodišnju obnovu, ove je pak sezone na Kopiki omogućeno i noćno kupanje svakoga petka i subote do 23 sata. Na njega planiraju ići svi navedeni posjetitelji, ako ih i kada vrijeme za to bude poslužilo.


Izdvojeno

Reci što misliš!