Vijesti / Osijek

Na štandovima i u kafićima

Provjerili smo cijene na Kopiki: Sladoled od jednog do tri, burger pet, a točeno pivo tri eura

Provjerili smo cijene na Kopiki: Sladoled od jednog do tri, burger pet, a točeno pivo tri eura
Ivica Benić/SiB.hr

Kavu i kapučino platit ćete od 1,5 do tri eura, kao i štamplicu žestokog pića, čašu vina te različite vrste gaziranih i negaziranih sokova

Unatoč nedavnoj oluji koja je poharala većinu Hrvatske te i dalje najavljenim vremenskim nepogodama, Kopika još uvijek ima znatan broj kupača, iako u ponešto manjem broju. Provjerili smo, stoga, cijene proizvoda koji se nude na najpoznatijem i jednom od najljepših slavonskih kupališta za sve one koji se po prvi puta ove sezone planiraju tamo doći kupati bilo ovih dana, bilo onda kada se vrijeme malo stabilizira.

Ono što posjetitelje vjerojatno najviše zanima cijene su sladoleda. RTL nedavno je objavio kako je kuglica sladoleda na Kopiki 1,40 eura, a mi smo provjerili kakva je situacija na drugim štandovima te u kafićima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako nekoliko Ledo štandova drži cijenu sladoleda od jednog do tri eura, ovisno o njihovoj vrsti. Sladolede je moguće kupiti i u sklopu kafića na plaži na Kopiki Beckers Craft Brewery i Caffe bar Memories. U njima se, primjerice, sladoledi Macho i korneti prodaju po cijeni od 2,20 do 2,50 eura, dok su King sladoledi očekivano skuplji, stoga koštaju od 2,70 do 3,50 eura.

Kopika, kupanje 9.7.2023.
ljeto u osijeku RTL s osječke Kopike: Kuglica sladoleda 1,4 eura, a Drava bolje rashladi od mora

Kao i svake godine, Kopika ima i bogatu ponudu hrane, stoga je u okviru jednog njezinog štanda moguće kupiti pileće medaljone s umakom (majoneza, kečap, bbq) po cijeni od šest, pomfrit s umakom (majoneza, kečap, bbq) po cijeni od tri te hot dog s umakom (majoneza, kečap, bbq, senf) i prženim lukom po cijeni od također tri eura.

Na drugom pak štandu na bazenima na Kopiki langošica sa željenim prilogom (kečap, vrhnje, čokolada, sol, češnjak) košta 2,50 eura, dok se u Bajti na plaži na Kopiki samo prazna langošica naplaćuje po istoj cijeni, a prilog je potrebno dodatno platiti po cijeni od 50 centi (vrhnje, nutella) ili pak jednog eura (vrhnje i sir).

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Zanimljivu ponudu hrane ima i beach bar Taboo koji je nedavno otvorio svoja vrata na plaži na Kopiki. Hrskava pileća salata (s krumpirićima ili bez njih) tako košta sedam, hrskavi pileći krumpirići te pileći medaljoni sa čilijem, sirom i dva umaka po izboru šest, a pomfrit s također dva umaka po izboru tri eura.

Ljubitelji starog dobrog burgera svoje mjesto pak mogu pronaći u beach baru Sidro, također na Dravi. U njemu hamburger košta pet, cheeseburger i bacon burger šest te pomfrit i hot dog tri eura.

taboo beach bar
taboo beach bar Na Kopiki otvoren novi beach bar. Sjajno se uklopio i obogatio ponudu na najljepšoj kontinentalnoj plaži

Ipak, mnogi će osvježenje od ljetnih vrućina najradije prvo pronaći u hladnim pićima. Srećom, Kopika obiluje kafićima s njihovom bogatom ponudom, među kojima se ističe Caffe bar Copacabana koji je zanimljiv po tome što se nalazi u jednom od bazena, pa se posjetitelji istovremeno mogu kupati i uživati u svom omiljenom napitku. U njemu obična i ostale vrste vode Jana koštaju od dva do 2,30, prirodni sokovi od 2,30 do 2,50, Fanta, Coca-Cola, Sprite, Schweppes i cedevita 2,50 te kava, kapučino i čaj od 1,40 do 1,60 eura.

Među alkoholnim se pićima u ponudi navedenog kafića ističu i različite vrste piva u limenci (Ožujsko, Staropramen, Stella Artois, Osječko), a cijene im se kreću od 2,50 do 3,50 eura. Od žestokih pak pića kafić u ponudi ima gin tonic, pelinkovac, votku, viljamovku i viski koji se prodaju u bocama od litru ili od 0,70 litara, pa im i cijene iznose od 49,50 do 99 eura, ovisno o njihovoj vrsti.

Kafić u ponudi ima i dvije vrste vina – graševinu i frankovku koje se prodaju u boci ili u čaši. Dok čaša vina od 0,10 litara tako košta 1,50, cijena mu boce od tri litre iznosi 45 eura.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Slične su cijene i u kafićima na plaži na Kopiki. Cijene su točenog domaćeg piva u čaši od 0,5 litara uglavnom tri, a stranog četiri eura. Piva pak u limenci koštaju od 2,50 do 3,50 eura, ovisno o vrsti. Kavu i kapučino platit ćete od 1,5 do tri eura, kao i štamplicu žestokog pića, čašu vina te različite vrste gaziranih i negaziranih sokova.

Kopika i danas vrvi kupačima
uživa u dravi Splićanka uživa na Kopiki: "Voda je voda, a ima i zgodnih dečkiju"

U konačnici, posjetitelji se Kopike mogu rashladiti i osvježavajućim koktelima. Ipak, među njima cijene se uvelike razlikuju, pa navedeni napitci u Bajti koštaju minimalno četiri eura, dok se u In Da beach baru na plaži prodaju po cijeni od 2,80 do 3,30 eura, ovisno o svojoj vrsti (Cuba Libre, Long Island, Mojito, Tequila Sunrise, Blue Lagoon).

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Posebno je zanimljivo istaknuti i cijenu najma suncobrana koji košta tri eura dnevno. Polog se za njih može platiti na dva načina – uplaćivanjem deset te vraćanjem sedam eura po povratku, ili pak ostavljanjem osobne iskaznice koja se također vrati povratkom, uz plaćanje po regularnoj cijeni.

Kopika, kupanje 9.7.2023. Fotogalerija


Izdvojeno

Reci što misliš!