Lifestyle / Ostalo

advent je u srcu

Advent u Osijeku postaje Adventiranje

Advent u Osijeku postaje Adventiranje

Osječki Advent prilagodio se situaciji i prerastao u jednako zanimljivo Adventiranje

Advent je u srcu... Nije stajanje, nego kretnja. Nije mjesto, nego šetnja. Šetaj, adventiraj... poruka je ovogodišnjeg izdanja osječkog Adventa koji će se održati unatoč svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Iz same poruke jasno je kako on neće biti koncetriran na jedno mjesto već je cilj potaknuti građane na kretanje kroz nekoliko lokacija u gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Adventiranje je zamiljšeno kao kretanje, šetnja kroz grad, a sve će početi ispred konkatedrale gdje za danas je zakazano paljenje adventske svijeće ispred katedrale. Tako će prvu svijeću simobolično upaliti medicinska sestra. 

Nastaviti će se Korzom koje je već dobilo božićne ukrase pa preko Sakuntala parka, secesijskog zdenca, osječkih parkova te zgrade Pošte i najljepše secesijske ulice.

Miris kuhanog i kobasica će nažalost izostati na tim lokacijama, ali još uvijek postoje neke ideje kako to nadomjestiti. Jedna od ideja je drive in adventske kućice na autobusnom kolodvoru.

"Osijek je grad u kojemu su ljudi njegova najveća snaga, oni su ti koji “svijetle” svojom pozitivnom energijom. Zajedno se ove godine borimo za jedno, a to je ljubav koju vidimo kroz sigurnost, obitelj, a ove godine posebno zdravlje", ističe Tajana Rogulja, direktorica TZ Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!