Lifestyle / Koncerti

SAFT-a 2011.: Elektronsko ludilo počinje u četvrtak

SAFT-a 2011.: Elektronsko ludilo počinje u četvrtak

Četvrtu godinu zaredom organizatori Summer Adventure Festival SAFT najavljuju pravu festivalsku poslasticu začinjenu probranim glazbenim receptima iz kuhinje UDEGAS-a.

Ove godine festival će biti pojačan velikim svjetskim glazbenim imenima kao i posebnim audio vizualnim doživljajem.

Datum održavanja festivala je 04. – 06. 08. na svima nam poznatoj lokaciji (Amfiteatar, lijeva obala Drave,Osijek).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Summer Adventure Festival SAFT je u tri godine održavanja postigao izvrsne rezultate i posjećenost publike. Treću godinu nastupaju mnoga eminentna imena domaće i inozemne glazbene scene. Konstantnim radom na poboljšanju ponude festivala i prijedlozima posjetitelja u tri godine održavanja na festivalu je nastupalo više od 40 domaćih i inozemnih glazbenika.

Pomnim odabirom glazbenika koji ce nastupati na festivalu namjeravamo širiti urbanu glazbenu kulturu među svim generacijama. Pozivamo sve ljude da nam se pridruže na ovogodišnjem ljetnom tulumu pod zvijezdama na savršenoj lokaciji!


saft_plakat_2_495

Ostalo je nešto manje od 30 dana do početka najvećeg open air festivala urbane i elektronske glazbe u Slavoniji i baranji . S četvrtom po redu godinom Summer Adventure Festival SAFT 2011. će ugostiti neke od velikih imena svjetske glazbene scene te će svima koji se zateknu u Slavoniji u doba festivala biti idealna prilika za odličan provod i zabavu! Ove godine program je usmjeren isključivo na glazbeni dio!

Glazbeni izvođači koji će ove godine nastupati su :

GADJO - svjetski poznata house atrakcija i autor hita " So many times" / Germany /
TRANSGLOBAL UNDERGROUND - live bend, jedan od začetnika svjetske cross boarder scene / Great Britain /
DOGO ARGENTINO - jedan od naboljih funky live bendova u Hrv.
DNOX & BECKERS - premijerni nastup u Hrvatskoj!! / Germany / - otkazani
KULTUR SHOCK/USA
LINE OUT/SRB
ASTRALIS INSTITUCIJA hosted by Ludvig & Go cut / Hrvatska /
jos jedan zanimljiv bend iz susjedne nam države DUB REBBELION / BiH /

domaće DJ snage :

OMKE
LOKI MASSA / Hrvatska /

Datum održavanja festivala je od 04. do 06. kolovoza sa lokacijom na lijevoj obali Drave kod katakombi / amfiteatra!

Radno vrijeme festivala je od 21.00 h – 06.00h , osim u četvrtak kad program završava u 05.00h!

TIMETABLE_saft_2011

Cijena ulaznica je sljedeća :

100 kn – pretprodajna ulaznica za sva 3 dana festivala (broj ulaznica je ograničen)
60 kn – dnevna ulaznica koju je moguće kupiti samo na ulazu festivala

Ulaznice u pretprodaju kreću od 06.srpnja 2011. na dolje navedenim pretprodajnim mjestima.

Broj ulaznica je ograničen!

- Upozorenje : Ulaznice se na ulazu u prostor festivala mijenjaju za narukvice. Molimo posjetitelje da narukvice ne oštećuju ili režu jer u protivnom prestaju biti važeće!

Pretpodajna mjesta:

Osijek - caffe Davos, caffe Berlin, klub Tufna,CD shop Dancing bear (pothodnik) , Barcelona pub
Valpovo - caffe Massai
Beli Manastir - Green room pub
Našice - Nextstep agencija ( hotel Park ), caffe Aquarius
Donji Miholjac - caffe Glenn's
Vukovar - Quo Vadis
Vinkovci - radio VFM, Havana club

Službeni Facebook događaj portažite OVDJE.

06.07.2011. KULTUR SHOCK

Još jedan vrući bend stiže nam na ovogodišnji SAFT! Uz malo sreće uspjeli organizatori SAFT-a uspjeli su dovesti još jedan veliki bend koji je na Europskoj turneji. Riječ je o bendu KULTUR SHOCK (USA ) .

Nažalost, bend je zamjena za njemački dj dvojac DNOX & BECKERS koji su trebali premijerno nastupiti u Hrvatskoj. Uz krajni napor organizatora i kad je sve bilo dogovoreno sa agencijom koja ih zastupa, uvijeti njihova nastupa su promijenjeni u zadnji tren. Agencija je promijenila uvijete tražeći veću svotu honorara i novčanih sredstava za putne troškove za svoje dje na što organizatori nisu pristali. Stoga je otkazivanje njihova nastupa rezultat isključivo nemogućnosti finalnog dogovora sa agencijom koja ih zastupa.

{youtube}qEkbChOEOQ8{/youtube}

19.07.2011. LINE OUT

Kao predgrupa KULTUR SHOCKU nastupiti će bend LINE OUT iz Srbije.

Ne osvrćući se mnogo na glazbene uticaje oko sebe, a ipak obuhvćajući puno različitih vrsta zvukova, Line Out čini jedan glazbeni sastav spreman na promjenu u svakom trenutku. Načinom na koji se riječi i melodije (propraćeni uvijek drugačijim, a ponekad i aritmičnim ritmom) rađaju, članovi ove skupine vrše neku vrstu muzičke propovjedi. Svaki od instrumenata podjednako vodi priču, pa samim tim i vokal govori u glas sa njima, a ne sam. Ritmički dio grupe čine Vladimir Koprivica za bubnjem, Milan Đurđević svira bas. Plus elektronska podlogu i efekte omogućuje Miloš Čekić, dok dve gitare sviraju Zoltan Kiš i Boris Golub. Vokal i elektro-šaptač je Jovana Đurović. Ono što je posebno u vezi sa Line Out grupom, jest njihov nastup koji se može staviti u okvire performansa. Video projekcije koje uz svaku pesmu nose dodatnu priču, gestikulacija i specifično predstvaljanje svakog zvuka određene pjesme, čine njihov nastup još zanimljivijim.

Za sada ovaj somborski sastav ima objavljen jedan album pod nazivom Master-piece. U toku je snimanje sljedećeg.

Live nastup je ono što ovaj bend (i njihove ljubitelje) pravi vječnim poklonicima zvuka.

Uskoro stiže i kompletan raspored nastupa izvođača kao i kompletan program festivala!

13.06.2011. Nova festivalska poslastica - GADJO - autor hita " So many times"!

{youtube}rvEPRFpg0K4{/youtube}

Gadjo je profesionalni DJ iz Hamburga i producent već dugi niz godina.Njegove pjesme su poznate širom svijeta i svojom karizmom i energijom za vrijeme nastupa dovodi plesni podij do usijanja!

U ljeto 2003.g. Gadjov album „So Many Times" uz gostovanje Alexandre Prince prvi put je objavila mala ali ugledna njemačka izdavačka kuća Muschi Tunes. Pjesmu je izvodila nekolicina DJa određeno vrijeme i onda je nestala. No, na ljeto 2004.g. Erick Morillo, najuspješniji house DJ na svijetu nastupa na Ibizi, a u rukama mu se slučajno našla ta stvar koju je puštao iz nastupa u nastup.

Uskoro pjesma zauzima prvo mjesto na njegovoj top listi ,a nije ni čudo da su onda i drugi njegovi kolege uvrstili je na playliste svojih setova (Roger Sanchez, David Guetta, Tom Novy, Milk & Sugar, Seb Fontaine, Antoine Clamaran, Steve Angello i Disco boys). Erick Morillo je napravio korak dalje jer je istu stvar izdao na svojoj izdavačkoj kući „Subliminal Records".

Kraljem ljeta 2004. pjesma je postala veliki hit i mogla se čuti u gotovo svakom house klubu širom svijeta. Pjesma se našla na prvom mjestu dance top lista u Francuskoj, Španjolskoj, Portugalu, Brazillu, Južnoj Africi, Mađarskoj, Australiji, Skandinaviji i Njemačkoj a među prvih deset u mnogim drugim zemljama. U Velikoj Britaniji je izdana na CD-u po prvi put. Malo prije objavljivanja bila je najslušanija pjesma na radiju i ušla je među dvadeset na britanskoj top listi singlova.

Gadjo je održao velik broj nastupa na najboljim mjestima na svijetu sa njegovim trenutnim vokalom Alexandrom Prince ili sa DJ partnerom Timom Wagnerom te su nastupali kao Gadjo DJ Team. Izdvajamo samo neke od njih: Pacha (Subliminal Sessions & Essential Mix Party) & Space (Closing Party) na Ibizi, Cream u Liverpoolu, Space and Nikki Beach (BBC 1 Essential Party) u Miamiu, Amnesia u Parizu, MAD u Lozani i veliki broj super klubova u Spanjolskoj, Portugalu, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Rusiji ili Švicarskoj.

{youtube}pbZMtFsZ35Q{/youtube}

07.06.2011. Vruće ime SAFT-a 2011. : dolazi TRANSGLOBAL UNDERGROUND (UK)

Začetnici crossing border scene (Manu Chao, Asian Dub Foundation,Thievery corporation, Afro Celt Sound System), te co-headlineri velikog Exit Festa 2002., britanski bend Transglobal Underground gostovat će u Osijeku na Summer Adventure Festivalu SAFT-u 2011!

644ab7a3e4d85bfd953d5a15d6d4079f.jpg

Kratka biografija benda:

Ranih devedesetih Alex Kasiek, Tax D i Hamid Mantu snimili su album "Temple Head" i nazvali se Transglobal Underground. Današnji bend broji 6 do 8 članova u stalnom sastavu. Mediji su ih odmah zapazili i njihovi su singlovi nebrojeno puta bili broj jedan u glazbenim časopisima poput Melody Makera, NME-a, Mix Maga i dr.

Dosadu su objavili dvanaest albuma i svirali su po cijelom svijetu, te zajedno sa ex-Led Zeppelinima (Jimmy Page & Robert Plant) odradili svjetsku turneju 1998.

Njihova glazba je odličan spoj zvukova i tradicija od indijske, afričke, egipatske, izraelske, europske, koju kroz fuziju sa elektronikom pokušavaju približiti mladim naraštajima, te pokazati i mnoge tradicionalne instrumente poput tabla, dhola, congi, jembe, shenai i mnoge druge.

Njihova je glazba multikulturalna, odnosno pravi odraz Londona kao jedne multietničke i multikulturalne metropole gdje se prožimaju razni glazbeni utjecaji.

20 godina na svjetskoj glazbenoj sceni i 12 studijskih albuma nikoga neće ostaviti ravnodušnim te vas ovom prilikom pozivamo da doživite jedinstveno iskustvo sa Transglobal Underground!

Kompletnu biografiju i dokumentarni film pročitajte i pogledajte OVDJE.

Kako ne bi poremetili praksu SAFT-a 2011 i Transglobal Underground dolazi promovirati svoj novi album : The Stone Turntable

www.t-g-u.com

Službeni Youtube kanal potražite OVDJE.

{youtube}UPA8XumpJ0E{/youtube}

04.06.2011. ASTRALIS

ASTRALIS PARTY je u svojih 13 godina postojanja snažno utjecao na hrvatsku klupsku scenu. Nije ni čudo da su upravo utemeljitelji Astralisa producirali i prvi hrvatski dokumentarni film o elektronskoj glazbi „Astralis-institucija". Film je već osvojio nagradeu za najbolji glazbeni dokumentarni film i nagradu publike za najbolji međunarodni dokumentarni film NYIFF-a u Los Angelesu, te najbolji međunarodni glazbeni dokumentarni film u New Yorku.

4abf033a91335bf915d555c8c4b96cfd.jpg

LUDIVIG (Astralis)

Ludvig stoji iza četiri studijska albuma suvremene plesne glazbe koji su objavljeni na Tajvanu, u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Dogma 3000, Legura, Rotterwolfe i Ludvig & Stelar samo je dio brojnih projekata na kojima je radio. Njegov album "Land of Utopia" postao je prvi trance album na kineskom govornom području, a Ludvigove pjesme u sklopu projekta Ludvig & Stelar objavljene na mnogobrojnim izdanjima popularne kompilacije "Café del Mar". Nastupao je u svjetskim klubovima kao što su Roxy (NY), Plussoda (Atena) i Lust (Tokio), a dva puta i na najvećem svjetskom festivalu Love Parade (Berlin), gdje je svirao pred više od 500.000 okupljenih.

GOCUT (Astralis)

Idejni pokretač i rezident Astralis partya na kojima je i izgradio svoj današnji stil; progressive trance. Finalist je svjetskog D.M.C. prvenstva u Londonu te prvi DJ koji je osvojio i Croatian DJ Festival 95/96. god. Njegova popularnost ubrzo je prešla granice Hrvatske što pokazuju nastupi u Londonu, Bankoku i Tajlandu. Nastupao je sa DJ Tiestom na njegovoj CEE Turneji 2005. Ponosno ističe organiziranje prvog hrvatskog kamiona na Love Paradeu 2002. i 2003. God. S Astralis večerima je postavio rekord posjećenosti The Besta od gotovo 4000 clubbera na 4 plesna podija.

6b4f0f574d3fa54aba0cdd60f47d64fd.jpg

26.05.2011. DOGO ARGENTINO

Za početak najavljujemo prvog headlinera koji će nastupati na ovogodišnjem festivalu :

Prvaci Hrvatske u live disco funk zvuku -  DOGO ARGENTINO - Timewarp music / Osijek, Hrvatska /

609897c36a1e771ef60f40d208ced9d7.jpg

{youtube}FMAJrWeR8Dk{/youtube}

{youtube}-nXMkfNV8A8{/youtube}

[important title=3x festivalska ulaznica za SAFT 2011]Portal SiB.hr i SAFT vam poklanjaju 3x festivalsku ulaznicu za SAFT 2011. Sve što trebate jest na naš mail [email protected] poslati vaše podatke (ime, prezime). U naslov maila upisati Želim se saftati na SAFT-u 2011. i čekati proglašenje dobitnika.

Dobitnici su:
- Darko Bošnjak
- Marija Krizan
- Lidija Šnajder[/important]

      


WSEOxd2wnEU

Izdvojeno

Reci što misliš!