Kultura / Kazaliste

348 predstava u kazalištu Branka Mihaljevića u protekloj sezoni

348 predstava u kazalištu Branka Mihaljevića u protekloj sezoni

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića ponovno se možemo pohvaliti izvrsnom sezonom i doista velikim brojem odigranih predstava.

Iz premijernog i repriznog programa našeg Kazališta izvedeno je čak 348 predstava. U Dječjem Kazalištu odigrano je 230 predstava, a na gostovanjima i festivalima 118 predstava, koje je ukupno pogledalo 71 694 gledatelja. Od ukupnog broja gledatelja, 42 828 je predstave gledalo u našem Kazalištu, a 28 866 gledatelja imali smo na gostovanjima i festivalima.

Više o tome u priopćenju:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]U sezoni 2012./2013. izveli smo četiri premijerna naslova i jednu svečanu obnovu. Sezonu smo započeli u rujnu 2012. raskošnom bajkom "Žar ptica" u režiji Lawrenca Kiirua, predstavu smo izveli 45 puta. Naša božićna priča tradicionalno je jedna od najizvođenijih u sezoni, prošle je to godine bila "Družba djeda Abeceda" u režiji Mladena Vujčića i izvedena je čak 53 puta. Novu 2013. godinu započeli smo premijerom predstave Cik Cak u režiji Ivana Kristijana Majića, a ovu neverbalnu predstavu naši su glumci izveli 39 puta. Uslijedio je izvrsni Grga Čvarak u režiji Tamare Kučinović koju smo izveli čak 50 puta, a jubilarnu 50. izvedbu proslavili smo na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku krajem lipnja 2013. U sklopu nacionalnog obilježavanja 100. obljetnice objavljivanja prvog hrvatskog romana za djecu "Čudnovate zgode i nezgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić obnovili smo našu predstavu "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" u režiji Ivana Lea Leme i izveli ju 31 put. Sve naše premijerne predstave nastavljaju svoj kazališni život i u slijedećoj sezoni.

I ove se sezone možemo pohvaliti sudjelovanjem na brojnim festivalima, te osvojenim nagradama.

45. MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA LUTAKA – PIF, ZAGREB s predstavom Dobri doktor Jojboli

16. INTERNATIONAL FESTIVAL OF THEATRES FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE – POLJSKA sa predstavom Emil i detektivi

15. SUSRET PROFESIONALNIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE sa predstavom Emil i detektvi gdje je nagrada za najbolju režiju dodijeljena Nikoli Zavišiću za predstavu "EMIL I DETEKTIVI", a nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljena je Mladenu Vujčiću za ulogu Emila

XVIII. VUKOVARSKO LUTKARSKO PROLJEĆE sa predstavom Pale sam na svijetu
MALI BOK FESTIVAL 2013. sa predstavom Emil i detektivi

IV BABU FESTIVAL, Budimpešta, Mađarska sa predstavom Cik Cak

6. MALI MARULIĆ Split sa predstavom Žar ptica

20. FESTIVAL GLUMCA sa predstavom Žar ptica

53. MDF – MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL – ŠIBENIK, sa predstavom Grga Čvarak

Naš Baletni studio nastupio je na 10. SUSRETU PLESNIH GRUPA TREPS s točkama SNJEGULJICA I SEDAM PATULJAK, SNJEGULJICA I TRI DAME.

Posebno poglavlje u našem izvješću zauzima tradicionalni 24. SUSRET LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE koji je naše Kazalište uspješno organiziralo ponovno u Osijeku. Na Festivalu je sudjelovalo preko 300 sudionika, a u suradnji s Gradom Osijekom i Turističkom zajednicom grada Osijeka kao suorganizatorom Festival su pohvalili svi naši gosti. I na ovoj smotri ponajboljih lutkarskih ostvarenja naše je kazalšte zaslužilo nagrade i priznanja:
Nagrada Dječjeg prosudbenog odbora dodjeljena je našem Kazalištu za predstavu GRGA ČVARAK
Povelja za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni dodjeljena je također za predstavu GRGA ČVARAK, Ratka Zvrke u režiji Tamare Kučinović.

Nagrada za najbolju animaciju dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Grge Čvarka u predstavi Grga Čvarak u režiji Tamare Kučinović

Siniša Ardalić dobio je prizanje za dugogodišnji rad u lutkarstvu.

Njegovali smo i dalje rad s mladima kroz Plesnu igraonicu Početnicu, Dramski studio, Baletni studio i novoosnovani Dramski studio za srednjoškolce.

Naše su predstave osim osječkih mališana gledala i djeca u drugim gradovima osječko-baranjske županije, vukovarsko-srijemske županije, požeško-slavonske županije, ali i zemalja u okruženju.

Također na kraju spomenimo kako se u ovoj sezoni pozdravljamo i sa dugogodišnjim voditeljem tehničke službe Momčilom Labudovićem koji je u kulturi grada Osijeka radio gotovo 44 godine.

Svima koji su u vašim redakcijama pratili rad našeg Kazališta zahvaljujemo od srca, jer naš rad i naši uspjesi ostali su zauvijek zabilježeni zahvaljujući upravo Vama kolegama novinarima i urednicima. I u slijedećoj sezoni nadamo se izvrsnoj suradnji kao i do sada.[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!