Događanja / Istaknuta

27. travnja

Draž: Najdugovječnija baranjska biciklijada 8. Deer & Bike

Draž: Najdugovječnija baranjska biciklijada 8. Deer & Bike
Josipa Glavurdić

Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan i nije cilj projuriti prirodom, već uživati u istoj i naučiti ponešto o geografiji i povijesti Baranje

Za manje od dva tjedna, točnije u subotu, 27. travnja u Dražu održava se najdugovječnija baranjska biciklijada – 8. Deer & Bike koji i ove godine povezuje hrvatski i mađarskio dio Baranje.  

To je biciklijada koja pruža doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda, do kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda. Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan i nije cilj projuriti prirodom, već uživati u istoj i naučiti ponešto o geografiji i povijesti Baranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Većina biciklijade odnosi se na poljske puteve, a organizator ističe kako će zbog baranjske Planine biti i nekoliko žešćih uspona. I ove je godine plan podunavskim šumama ući u Mađarsku, tamo izbiti na obale Dunava i naučiti nešto o baranjskim pustarama. Proći će se i novoasfaltiranim surdukom Veliki drumić te ''baciti oko'' s novog vidikovca na Trojnašu.

Rute iznose 56, odnosno 33 kilometara za one u slabijoj kondiciji, s time da je prva polovina puta u potpunosti ravničarska i šumska, dok je drugi dio brdski i mnogo naporniji. Preporuka je MTB bicikl te obavezno kaciga!

Start biciklijade je u 11 sati u Dražu, Trg Stipe Đurina. Kotizacija za biciklijadu iznosi 20 eura i pokriva trošak ručka, majice i turističkog vođenja. Organizator su biciklijade udruga Karašicka Republika te obrt Terra Incognita, uz podršku Turističke zajednice općine Draž.

Više informacija o događanju i prijavi možete pronaći na Facebook stranici Landranje Baranjom i na Facebook eventu.


Izdvojeno

Reci što misliš!