Događanja / Istaknuta

20. travnja

Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Stota izvedba predstave ''Botaničari''

Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Stota izvedba predstave ''Botaničari''
PR

Riječ je o interaktivno-edukativnoj komediji u kojoj likovi pronalaze drevnu sjemenku biljke čija će raskošna krošnja doći do ozona i pročistiti sva onečišćenja u zraku

Teatar to go najavljuje 100. izvedbu predstave ''Botaničari'' autora Gorana Smoljanovića, 20. travnja u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića Osijek. Pozvana su sva djeca i njihovi najbliži da zajedno s glumcima i autorskim timom proslave ovaj jubilej. Cijena ulaznice je četiri eura, a karte se mogu rezervirati ili kupiti na blagajni Dječjeg kazališta. 

Predstava je do sada odigrana u 50-ak mjesta u Hrvatskoj. U nekim je mjestima gostovala i više puta, a najviše je izvedbi bilo u Osijeku i Bjelovaru. Osim navedenih izvedbi, predstava se, u vrijeme pandemije, igrala i online, a prijenos su gledali učenici širom Hrvatske, čak i Njemačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava je premijerno izvedena u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića kao dio edukativno-obrazovnih aktivnosti projekta ''Čist grad - naš ponOS'' s kojim Grad Osijek ima cilj podizanja ekološke svijesti građana te promjene njihovih navika. 

Preko deset tisuća djece upoznalo se s Borkom i Florijanom, običnim ljudima koji uz pomoć njih postaju eko junaci. Riječ je o interaktivno-edukativnoj komediji u kojoj likovi pronalaze drevnu sjemenku biljke čija će raskošna krošnja doći do ozona i pročistiti sva onečišćenja u zraku. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke. 

''Stota izvedba predstave na nezavisnoj izvedbenoj sceni za djecu i mlade povod je za slavlje. Zahvaljujemo svima ponaosob koji su nas podržali i omogućili izvedbe. Bez suradnje sa školama, vrtićima, institucijama, općinama i gradovima to ne bi bilo moguće. Posebno hvala našoj publici koja zajedno s nama živi predstavu i potvrđuje da radimo dobro'', rekao je autor i glumac u predstavi Goran Smoljanović. 

Uz Gorana Smoljanovića, u predstavi glumi Ivan Pokupić. Zajedno igraju i svjedoče koliko je djeci bitno da su uključena u donošenje odluka i koliko im znači realizacija njihovih ideja na sceni. Dramaturgiju predstave potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho, glazbu Bojan SauerbornŽeljko Šereg, a kostime Selena Gazda. Stota izvedba realizirat će se u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića. 

Zanimljivo je da je stota izvedba došla baš u godini kada Teatar to go obilježava deset godinadjelovanja. Prigoda za slavlje nikad više.  

Više informacija pronađite na web stranici kazališta.


Izdvojeno

Reci što misliš!