Događanja / Istaknuta

15. do 21. travnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Vinčin stand-up, Ilok Walk&Wine, rođendan Kohorte...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Vinčin stand-up, Ilok Walk&Wine, rođendan Kohorte...
PIXSELL/SiB.hr

Uzbudljiv tjedan pred nama donosi niz kulturnih događanja diljem Osijeka i okolice, nudeći širok spektar aktivnosti za sve ukuse i interese

Tjedan pred nama donosi nam nekoliko kulturnih događanja koja su uglavnom rezervirana za vikend.

Tako u petak ReActor organizira novu 'storytelling' turu Osijekom pod nazivom ''Gospodin Edgar nije u arhivu'', i to kod Vodenih vrata s početkom u 19,30 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tura je nastala prema motivima knjige ''Priča o kugi i nevidljivom Edgaru'' autorice Erike Žilić-Vincetić. Radnja knjige smještena je u Osijek, točnije Tvrđu u 18. stoljeću i vrti se oko nestanka stanovitog gospodina Edgara, čangrizavog povjesničara-amatera. 

Tvrđa - pogled iz zraka, siječanj 2024.
5. i 19. travnja ReActor organizira novu 'storytelling' turu osječkom Tvrđom

Istoga dana u poslijepodnevnim satima u Caffe baru Trica upriličit će se 'bloomiranje', četvrto druženje poduzetnica ove godine i trinaesto sveukupno.

Riječ je o konceptu koji obuhvaća povezivanje žena koje razmišljaju o pokretanju ili trenutno pokreću svoju poslovnu priču. Na navedenom ćete događanju ovoga puta kroz interaktivnu radionicu naučiti načine izrade odličnih fotografija proizvoda i usluga ili pak svojega poslovnog portreta.

19. travnja Naučite kako izraditi digitalne fotografije na 13. 'bloomiranju' u Trici

Od petka do nedjelje održat će se jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastronomsku ponudu i predivan krajolik Fruške gore – drugi Ilok Walk&Wine.

Na čak dvije staze duge gotovo 14 i 12 kilometara koje vode kroz pitoreskne obronke i stare iločke puteve posjetitelje očekuje istinsko zadovoljstvo za sva osjetila. Događanje će tako obuhvatiti posjet priznatim vinarijama i podrumima koji čuvaju neke od najpoznatijih vinskih sorti, stanice s bogatom ponudom srijemskih delicija, dobro društvo i vodiče iz HPD Liska iz Iloka te večernje opuštanje uz koncert Posegane u atriju Dvorca Odescalchi.

19. do 21. travnja U travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastro ponudu i predivan krajolik Fruške gore

Subota je rezervirana za radionicu ''Čudesna moć daha'' s Majom Diklić koja će se održati od 10 do 13 sati u Eccentric Health Centru.

Na radionici ćete usvojiti tehnike koje vam mogu pomoći kod kroničnih bolova u leđima, vratu, kukovima, napetosti u ramenima, glavobolja, migrena, tjeskobe, nemira, anksioznosti, problema s hemeroidima, žgaravicom, gastritisom, bolovima i napetosti u trbuhu ili problema sa spavanjem i nesanicom.

žena disanje meditacija
20. travnja Naučite pravilno disati na radionici ''Čudesna moć daha'' s Majom Diklić

Istoga se dana u Našicama otvara pedagoški centar pod nazivom ''Šumski radoznalci''.

Riječ je o jedinstvenom centru na području Hrvatske koji će provoditi programe šumske pedagogije za djecu od tri do 11 godina. Na dan otvorenja moći ćete upoznati njegov stručni tim i prošetati njegovim prostorom, a djeca će moći sudjelovati u organiziranim aktivnostima iz programa šumske pedagogije.

20. travnja U Našicama se otvara jedinstveni pedagoški centar "Šumski radoznalci"

Navečer ćete pak imati priliku uživati u stand-up nastupu poznatog regionalnog komičara Gorana Vinčića koji će gostovati u dvorani Ugostiteljsko-turističke škole Osijek s početkom u 20 sati.

Njegov novi show "Reci mi da se šališ" ove je godine krenuo na regionalnu turneju, a specijal snimljen u Ludoj kući grabi broji preko milijun pregleda na YouTubeu.

20. travnja Goran Vinčić stand up comedy show u dvorani Ugostiteljsko-turističke škole

Od sportskih manifestacija ističe se nogometna utakmica Osijeka i Istre 1961 koja počinje u subotu u 17 sati na Opus Areni, a koja je dio 31. kola HNL-a. Na toj će utakmici Kohorta ujedno proslaviti 36. rođendan.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!