Događanja / Istaknuta

21. ožujka

Svirke četvrtkom predstavljaju: Koncert Livio Berak benda u KC-u

Svirke četvrtkom predstavljaju: Koncert Livio Berak benda u KC-u
PR

Godine 2001. osniva bend ''Speed'' koji je izvodio razne rock covere, ali i autorske pjesme, a paralelno uz ''Speed'' nastupa sa Zoranom Mišićem kao akustični duo pod imenom ''Lazy Bones''

''Svirke četvrtkom'' nastavljaju se ovoga četvrtka, 21. ožujka s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom, odnosno promocijom albuma ''Napokon'' Livio Berak benda. Ulaz je slobodan.

Kao nastavak tradicije ''Koncerata četvrtkom'' u sklopu kojega su svojevremeno u osječkom Studentskom centru (STUC-u) nastupali neki od najjačih pop rock bendova tadašnje glazbene scene, ''Svirke četvrtkom'' preselile su se u susjedni prostor KC-a te predstavljaju i oživljavaju prvenstveno osječku glazbenu scenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Livio Berak bend nastupit će u sastavu: Livio Berak (vokal, gitara), Nikola Raguž (gitara, prateći vokal), Dražen Đukić (bas gitara) i Kruno Štrk (bubanj), a Livio Berak s bendom promovirat će svoj autorski solo album simboličnog naziva ''Napokon'' koji je objavljen 2023. godine.

Livio Berak gitaru je počeo svirati s deset godina te je praktički od tada u glazbenim vodama. Godine 2001. osniva bend ''Speed'' koji je izvodio razne rock covere, ali i autorske pjesme, a paralelno uz ''Speed'' nastupa sa Zoranom Mišićem kao akustični duo pod imenom ''Lazy Bones'' (2007. g. nadalje). ''Speed'' krajem 2008. g. prestaje s radom, ali nastaje ''HazZard'' koji izvodi također rock repertoar, od Pink Floyda, Allman Bros, itd.

Godine 2010. prijavljuje Livio Berak Trio u BiH na televizijski show nazvan Rat Bendova, s kojime završava u finalu. Još od nastanka prvog benda Speed počeo je autorski raditi, što je naravno, nastavio u svim kasnijim kombinacijama.

Od 2013. godine pozvan je nastupati s Divljim jagodama i tako je krenula još jedna priča koja traje do danas, a album je na čekanju.

Autorski solo album simboličnog imena ''Napokon'' izdaje početkom prošle, 2023. godine. I dalje je član Divljih jagoda, ali nastupa i sa svojim Livio Berak bendom te se tako njegova rock'n'roll priča nastavlja.

Ciklus ''Svirke četvrtkom'' u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije Draženov glazboplov u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili te u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ciklusom ''Svirke četvrtkom'' ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!