Događanja / Istaknuta

22. do 28. siječnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Hit komedija u Uraniji, zimska In da Sofa, 'masni' kviz u Barci...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Hit komedija u Uraniji, zimska In da Sofa, 'masni' kviz u Barci...
PR/Adverta/Facebook/PIXSELL

Tijekom predstojećeg tjedna građani će moći uživati u brojnim studentskim i kulturnim manifestacijama kao što su zimska In da Sofa, Dani otvorenih vrata na FFOS-u, hit komedija u kinu Urania, Noć muzeja, pub-kvizovi i brojne druge

Predstojeći je tjedan obilježen brojnim kulturnim i studentskim manifestacijama.

Tako FFOS od ponedjeljka do četvrtka organizira Dane otvorenih vrata za sve zainteresirane potencijalne studente.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga je to po redu manifestacija koja ima za cilj pomoći maturantima odabrati njihovo buduće zanimanje, ali i životni poziv. Prošlogodišnje je Dane otvorenih vrata posjetilo oko 150 učenika i nastavnika, što je rezultiralo s 1900 prijava na studijske programe.

22. do 25. siječnja FFOS organizira Dane otvorenih vrata za sve potencijalne studente

Uz brojne druge manifestacije kojima obiluje osječka kvizaška scena, u utorak s početkom u 20 sati Barcelona pub organizira 95. Masni kviz.

''Dvostruko okrugla brojka najavljuje dosad neviđenu kombinaciju voditelja, a prema tome i jedno unikatno glazbeno iskustvo'', poručuju iz organizacije, a prijave maksimalno četveročlanih ekipa dostupne su na poveznici.

barcelona pub
23. siječnja Barcelona pub: 95. Masni glazbeni kviz

Istoga će se dana na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu predstaviti i nagraditi studentski videouratci na temu računalno generiranih 'deepfake' sadržaja.

Podsjetimo, početkom 2020. u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na temu govora mržnje i elektroničkog zlostavljanja, početkom 2021. na temu (dez)infodemije u medijima i javnosti, početkom 2022. na temu internetskih trolova, a početkom 2023. godine na temu internetskih prijevara.

rektorat sveučilište
23. siječnja Na AUKOS-u će se predstaviti najbolji studentski radovi na temu deepfake fenomena

U četvrtak u kinu Urania odigrat će se hit komedija ''Kako i zašto ubiti muža?'', i to u dva termina (u 19 i 21 sat), s obzirom na iznimno veliku zainteresiranost posjetitelja.

Komedija je to o milijun razloga zašto ubiti muža nastala nakon burne reakcije nježnijeg spola na priručnik ''Kako i zašto ubiti suprugu''. Naime, njegov je autor Antonio Amuri optužen za muški šovinizam, poslije čega je uslijedio i priručnik za žene.

25. siječnja Kino Urania objavilo novi termin za rasprodanu hit komediju ''Kako i zašto ubiti muža?'', požurite po ulaznice

Iste će večeri uslijediti još jedno događanje vezano uz pub kvizove, no ovoga će puta biti riječ o predavanju poznatog hrvatskog kvizaša, dr. sc. Krešimira Sučevića Međerala.

Naime, popularni lovac u HTV-ovoj ''Potjeri'' dolazi na FFOS održati zanimljivo predavanje pod nazivom ''Pub-kvizovi – dokona razbibriga, intelektualni sport ili pomoć u obrazovanju?''. U predavanju iznijet će se kratka povijest fenomena kvizova i kvizaštva, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, razmotriti trenutna situacija te se pozabaviti mogućom budućnošću kvizova u našoj zemlji, kao i njihovom primjenom u širim društvenim kontekstima.

25. siječnja Zabava, natjecanje ili edukacija? Popularni lovac u Osijeku otkriva sve o pozadini pub kvizova

Vikend će započeti najtoplijim događanjem ovoga siječnja, a to je Winter Sofa. Popularni ljetni specijal In da Sofa donosi svoju zimsku verziju u osječkom Arheološkom muzeju, i to u sklopu Noći muzeja 2024. o kojoj će više detalja biti poznato u predstojećim danima.

Osim zabave, ugodnog druženja i odlične glazbe koju će puštati DJ Flegme i DJ Mexle, iskoristite priliku za upoznavanje muzeja te njegovih zanimljivih eksponata.

In Da Sofa Watergate
26. siječnja Winter Sofa stiže u Arheološki muzej

U subotu pak Molitvena zajednica Božja pobjeda organizira večer slavljenja naziva ''Gore srca'' koja će se održati u ŠD Vijuš u Slavonskom Brodu s početkom u 20 sati.

Nakon što su tri godine zaredom, od 2017. do 2019., punili dvoranu City Plaza u Zagrebu, prije godinu dana prvi su se put okupili u zagrebačkom Domu sportova. Nakon Zagreba, u listopadu su napunili i Splitske ''Gripe''.

27. siječnja U Slavonskom Brodu održava se Večer slavljenja ''Gore srca''

Od sportskih događanja izdvajamo povratak nogometaša na zelene terene nakon zimske stanke. Na Pampasu će se tako u subotu odigrati utakmica između Osijeka i Rudeša. Početak je u 14,30 sati.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Još su uvijek u tijeku 23. izložba fotografija autora iz OBŽ-a u Kulturnom centru te brojne aktivnosti za djecu i odrasle u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!