Događanja / Istaknuta

Tijekom siječnja

Raznovrsne aktivnosti GISKO-a u siječnju: Za djecu pričaonice, za odrasle dvije izložbe

Raznovrsne aktivnosti GISKO-a u siječnju: Za djecu pričaonice, za odrasle dvije izložbe
Dubravka Petric/PIXSELL

Tijekom siječnja, GISKO nudi raznolike aktivnosti, uključujući Pričaonice za najmlađe i dvije izložbe za odrasle - ''Svjetlo i sjena'' Marijane Grec te ''Meditativni kolorit'' Jasne Dumenčić

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek tijekom siječnja obiluje sadržajima.

Prve su Pričaonice koje su započele još u prosincu te se održavaju u Središnjoj knjižnici za najmlađe. U to pripadaju ''Prstići pričaju'', priče za najmlađe korisnike Knjižnice (od rođenja do treće godine starosti) i članove njihovih obitelji koje se održavaju još 10., 17., 24. i 31. siječnja od 11 do 12 sati u igraonici Odjela za rad s djecom i mladima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Vrijeme za priču'' priče su namijenjene korisnicima Knjižnice starijima od tri godine, a održavaju se 3., 10., 17., 24. i 31. siječnja od 17,30 do 18,30 sati u igraonici Odjela za rad s djecom i mladima.

Svi zainteresirani građani za sudjelovanje u pričaonicama mogu se prijaviti na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima: 031 211 472.

Za odrasle posjetitelje Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek pripremila je dvije izložbe. Tako se u Ogranku Industrijska četvrt tijekom cijelog mjeseca može pogledati postav slikarskih radova autorice Marijane Grec pod nazivom ''Svjetlo i sjena'' koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Autorica je rođena u Vinkovcima, živi u Nuštru, a ljubav prema slikarstvu i umjetnosti otkrila je početkom 2019. godine. Najčešće slika u omiljenoj tehnici ulja na platnu, a povremeno i u drugim tehnikama poput akrila i akvarela. 

Motivi su njezinih slika raznovrsni, a to su najčešće pejzaži, mrtva priroda, cvijeće, portreti i apstrakcija i sl. Osim slikanjem, svoju kreativnost autorica prenosi na drvo, kaligrafiju i ikonografiju.

Ogranak Donji grad pripremio je pak također cjelomjesečni postav slikarskih radova autorice Jasne Dumenčić pod nazivom ''Meditativni kolorit''.

Jasna Dumenčić rođena je Osječanka, a kreativnim se radom bavi od rane mladosti. Na nagovor prijatelja i poznanika svoju je kreativnost usmjerila na slikarstvo i stvorila opus od 250 slikarskih radova različitih motiva i formata u tehnikama ulje i akril.

''Snažna životna energija dovoljan je razlog za pronalaženje smisla života treće životne dobi'', zaključuje.


Izdvojeno

Reci što misliš!