Sport / Ostalo

sjajan početak sezone

Mia Wild u Grazu istrčala 13,00 i srušila niz rekorda

Mia Wild u Grazu istrčala 13,00 i srušila niz rekorda

Wild je, inače, u Grazu zauzela visoko četvrto mjesto među puno iskusnijim seniorkama

Kakav početak sezone za Miju Wild! Fantastično i baš u njezinom stilu, toliko samouvjereno uz stalno pomicanje osobnih granica. Tako je odradila i Horst Mand Memorial u austrijskom Grazu, vrednovan i kao WACT Challenger gdje je bila daleko najmlađa sudionica finalne utrke na 100 metara s preponama. Istrčala je sjajnih 13,00, drugi rezultat trenutno u svijetu u konkurenciji U-20, a prvi u Europi! Osim toga, to je najbolje vrijeme svih vremena na našem kontinentu za jednu 18-godišnjakinju, a dijeli ga s Francuskinjom Cyrenom Samba-Mayela!

Moramo nastaviti dalje nabrajati jer Mia je ostvarila i drugi seniorski rezultat u povijesti hrvatske atletike u njezinoj disciplini, uz napomenu kako je u dva navrata postavljala državni rekord u istom danu, budući da je u kvalifikacijama trčala također vrlo zapaženih 13,20.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podrazumijeva se da je naša uzdanica postavila novi rekord Hrvatske za juniorke (i mlađe seniorke) i sada se približila na samo dvije stotinke od izravne norme za seniorsko Prvenstvo Europe (12,98). O kakvom se dosegu radi, svjedoči i podatak da je to peto vrijeme za juniorke svih vremena diljem globusa pa smo svi u AK Slavonija-Žito ne samo presretni nego i jako ponosni na našu Miju!

Wild je, inače, u Grazu zauzela visoko četvrto mjesto među puno iskusnijim seniorkama dok je ona 2006. godište. Najbrža je bila Austrijanka Strametz (12,92), ispred Mađarice Repasi (12,99) i Slovenke Tomičić-Prezelj koja je imala isto vrijeme kao i hrvatska reprezentativka (13,00). Dodajmo da je Mia dan ranije u Zagrebu nastupila također na međunarodnom mitingu AK Agram i uvjerljivo pobijedila s rezultatom 13,37. Time je opravdala i ulogu prve favoritkinje na tom natjecanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!