Vijesti / Regija

Dodjeljenje diplome u sklopu projekta Otvorena učionica

Dodjeljenje diplome u sklopu projekta Otvorena učionica

U Osnovnoj školi Darda, 18.lipnja 2014. u sklopu projekta Otvorena učionica kojeg provode Mirovna grupa  mladih Dunav i partnerske organizacije Osnovna škola Darda, Udruga žena Romkinja Romsko srce i Udruga  Romkinja Kašmir iz Belišća održana je svečana dodijela diploma za osposobljene romske pomagače u nastavi i izvannastavnim aktivnostima.


 
Program osposobljavanja održavao se u Osnovnoj školi Darda u razdoblju od 24.veljače 2014.- 18.lipnja 2014. kroz predavanja i praksu od 218 sati predavanja i 98 sati prakse, te je kroz program osposobljeno 18 pomagača u nastavi i izvannastavnim aktivnostima s područja Darde, Jagodnjaka i Belišća. Osposobljavanje je proveo stručni tim Nansen dijalog centra prema kurikulumu  kojeg je izradio u okviru projekta dr.sc.Ladislav Bognar.

Nakon završetka edukacije 12 pomagača nastaviti će rad s djecom kroz održavanje radionica i igraonica za djecu u mlade u Dardi, Jagodnjaku i Belišću, te direktne pomoći u nastavi u Osnovoj školi Darda kroz produženi boravak. Program radionica i izvannastavnih aktivnosti, te pomoći u nastavi namjenjen je djeci romske i ne romske nacionalnosti na podrčju Jagodnjaka, Darde i Belišća.
 
Prvi put, na području Baranje i Valpovštine romskoj i ne romskoj djeci kroz provedbu radionica i pomoći u nastavi pomagati će sami pripadnici romske nacionalnosti osposobljeni za rad s djecom i mladima kroz program osposobljavanja za romske pomagače u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Rad pomagača u nastavi i izvannastavnim aktivnostima pratiti će mentor i supervizor projekta, te im pružati pomoć u radu s djecom i mladima.
 
Osposobljavanje i daljnje aktivnosti projekta održavaju se u sklopu projekta “Otvorena učionica“ (Open classroom-engl.) sufinanciranom uz potporu Europske unija iz Europskog socijalnog fonda I Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 150.994,00 eura (približno 1.149.064,00 kuna) od čega EU sufinacira s 134.988,64,eura, odnosno približno (1.027.264,00 kuna). 


Izdvojeno

Reci što misliš!