Vijesti / Ostalo

Novčani dodatak

Uskoro se počinju isplaćivati uskrsnice, osječke tvrtke mahom šute o iznosima

Uskoro se počinju isplaćivati uskrsnice, osječke tvrtke mahom šute o iznosima
Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, uskrsnice će primiti i desetak tisuća osječkih umirovljenika, i to u iznosu od 35 do 70 eura, ovisno o visini mirovine, što također predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu u kojoj im je uskrsnica vrijedila 25 eura

Iako je Uskrs tek za mjesec dana, mnogi već sada razmišljaju o tome kolika će im biti uskrsnica i hoće li ju uopće dobiti.

Dolaskom eura i posljedičnog poskupljenja, mnogi su poslodavci odlučili povisiti uskrsnice svojim djelatnicima. Prije svega, riječ je o državnim tvrtkama, a jedne od najvećih uskrsnica zaposlenicima će dati Hrvatske autoceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dok je prošle godine u pitanju bio iznos od 132,72, uoči ovoga će Uskrsa radnicima HAC-a na račun sjesti 200 eura uskrsnice. Djelatnici Hrvatskih cesta dobit će pak 150 eura navedenog dodatka na plaću, što je 50 eura više u odnosu na prošlu godinu. Radnicima Hrvatskih željeznica ovogodišnja će uskrsnica iznositi 143, za razliku od prošlogodišnje koja je iznosila 79,63 eura, piše Danas.hr.

isplata početkom ožujka Grad Osijek povećao iznose za uskrsnice

Isti su iznos prošle godine dobili i HEP-ovci, dok će im uoči ovoga Uskrsa na račun biti isplaćeno 132,72 eura. Toliko će vrijediti uskrsnica u INI i JANAF-u, dok će se zaposlenicima Jadrolinije isplatiti 150, a Narodnih novina 130 eura. Hrvatska narodna bankaHrvatska gospodarska komora ove godine neće isplaćivati uskrsnice, javlja Index.hr.

Iznose svojih uskrsnica objavili su i trgovački lanci. Tako će Konzum ove godine zaposlenicima isplatiti 120, a Kaufland 100 eura, i to u obliku poklon bona koji je prošle godine vrijedio 66,36 eura, navodi Danas.hr.

euri
dolazi najskuplji uskrs Stižu uskrsnice: U državnim tvrtkama od 26,54 do 132,72 eura

Također, portal je objavio kako je 69 % njegovih čitatelja reklo kako, nažalost, ove godine neće dobiti uskrsnicu. U skladu s time, pitali smo i mi svoje pratitelje hoće li dobiti navedeni dodatak, nakon čega smo naišli na različite odgovore.

Manjina čitatelja jasno je i bez mnogo razmišljanja istaknula kako svake godine primi uskrsnicu i kako je njezino davanje obveza svakog poslodavca o kojoj ne bi trebalo raspravljati. Ipak, većina njih također je napisala kako ju neće dobiti.

 

''Ne i nisam nikada'', rekla je Jasna.

Na nju se nadovezala Zdenka, rekavši kako nije dobila ni božićnicu, dok su Zdravko i Kristijan ustvrdili kako je uskrsnica namijenjena samo državnim službenicima u vidu potkupljivanja.

''Nikada nismo bili svi jednaki, pa tako ni sada'', dodala je Ljiljana.

Međutim, bilo je i onih koji na izostanak uskrsnice gledaju pozitivno, odnosno ne smatraju ga pretjeranim gubitkom budući da taj dodatak ionako nije nužan i obvezan kao što je, primjerice, redovna plaća.

''Zamisli tragedije ako ju ne dobijem? Kao da smo ju svi oduvijek primali, pa će njezin izostanak biti veliki izuzetak. Naravno da ju svi želimo dobiti, ali zašto stvarati tu klimu očaja zbog izostanka nečega što se ne podrazumijeva?'', zapitala se Đurđica.

Hoćete li dobiti uskrsnicu?

Rezultati
Da: 60 odgovora
Ne: 61 odgovora
  • Da:

    50% (60)

  • Ne:

    50% (61)

Vrati se na glasanje

Podsjetimo, uskrsnice će primiti i desetak tisuća osječkih umirovljenika, i to u iznosu od 35 do 70 eura, ovisno o visini mirovine, što također predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu u kojoj im je uskrsnica vrijedila 25 eura. Također, po prvi će puta uskrsnice u vrijednosti od 55 eura dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine.

euri novac
Novosti u isplati Grad Osijek osigurao uskrsnice umirovljenicima, evo kolike će biti i kako će se slati

O iznosima uskrsnica u velikim lokalnim tvrtkama zasad nemamo podatke. Neke od njih ne žele s njima u javnost, dok nekima još uvijek nije poznata informacija o vrijednosti ovogodišnjeg dodatka. Odgovor smo dobili jedino od NK Osijeka koji će, kao i svake godine, podijeliti prigodne poklon-pakete svojim zaposlenicima.


Izdvojeno

Reci što misliš!