Vijesti / Osijek

Novosti u isplati

Grad Osijek osigurao uskrsnice umirovljenicima, evo kolike će biti i kako će se slati

Grad Osijek osigurao uskrsnice umirovljenicima, evo kolike će biti i kako će se slati
Igor Kralj/PIXSELL

Također, najavio je nadogradnju osječkog Doma za umirovljenike, za što je u gradskom proračunu osigurano pet milijuna eura, a projekt će se realizirati u suradnji s Osječko-baranjskom županijom

Desetak tisuća osječkih umirovljenika ove će godine primiti uskrsnice u iznosu od 35 do 70 eura, a po prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, najavili su u utorak u osječkoj gradskoj upravi, piše net.hr.

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su uskrsnice podijeljene u četiri kategorije. Najveću od 70 eura dobit će umirovljenici s mirovinama do 160 eura, a najmanju od 35 eura umirovljenici s mirovinama od 300 do 450 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odnosu na 2021. godinu, povećan je cenzus mirovine s 290 na 450 eura. Raspon novčanih iznosa povećan je s 13 do 53 eura na 35 do 70 eura, a Radić kaže da će za isplatu uskrsnica i božićnica u ovogodišnjem proračunu biti osigurano 540.000 eura.

Isplata uskrsnica krenut će početkom ožujka putem pošte, a po njihovim procjenama obuhvatit će desetak tisuća umirovljenika, dodaje Radić.

Iako se od 2021. svake godine povećavaju mirovinski cenzusi i novčani iznosi, Radić je najavio kako se zbog toga neće povećati cijene komunalnih usluga.

Također, najavio je nadogradnju osječkog Doma za umirovljenike, za što je u gradskom proračunu osigurano pet milijuna eura, a projekt će se realizirati u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Obnašateljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević izvijestila je da će socijalno ugrožene osobe dobiti uskrsnicu od 40 eura, na temelju podataka iz službene evidencije Upravnog odjela.

Što se tiče djece korisnika osobne invalidnine, u suradnji s osječkim uredom Centra za socijalnu skrb, dobit ćemo popis te isplatiti uskrsnice od 55 eura na tekući račun ili putem pošte, dodala je Kovačević.


Izdvojeno

Reci što misliš!