Lifestyle / Ostalo

Ljubiteljica tradicije i slavonskih običaja

Valentina nikad nije radila u struci, no slastice spravlja vrlo često: 'Šumskom voću se najviše radujem'

Valentina nikad nije radila u struci, no slastice spravlja vrlo često: 'Šumskom voću se najviše radujem'
RTL

Svoju je večeru odlučila spraviti od zanimljivih sastojaka kao što su čvarci, kruh, šećer, mrkva, jaja, svinjetina i šumsko voće

Domaćica Valentina Rukavina (44) ugostit će protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Ekipu će ugostiti u svom domu u naselju Bapska. Na kulinarsku avanturu nagovorila su je njezina djeca, a Valentinu je motivirala i želja za novim iskustvom. Ljubiteljica je tradicije i slavonskih običaja, omiljeni hobiji su joj šlinganje, heklanje, zlatovez i uređivanje oko kuće.

"Živim sa suprugom i troje djece, najstariji sin Luka ima 23 godine, Lucija 21, a najmlađa Petra ima 12 godina. Dosta vremena obiteljski provodimo, suprug se bavi poljoprivredom, svaki dan zajedno popijemo kavu i ručamo, a navečer se svi družimo. Po struci sam slastičarka, no nikad nisam radila u struci. Ipak, kolače i slastice pečem u svim prilikama. Bavim se kućanskim poslovima i uskačem suprugu kad treba. Svaki dan s prijateljicama popijem kavu, pa kuham i poslijepodne ručne radove volim raditi i u tome baš uživam", otkrila je o sebi Valentina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Volim narodne nošnje, oblačim se od misa, Vinkovačkih jeseni, raznih manifestacija, natjecanja. Oblačim se u svim prigodama, a i moja najmlađa kći to jako voli", dodala je domaćica o sebi. Svoju je večeru odlučila spraviti od zanimljivih sastojaka kao što su čvarci, kruh, šećer, mrkva, jaja, svinjetina i šumsko voće. "Svinjetinu volim vrat jer je najmekši", komentirala je popis sastojaka umirovljenica Anđa. "Šumskom voću se najviše veselim, pogotovo nakon jučerašnje večere", zaključio je, pak, Zlatan.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!


Izdvojeno

Reci što misliš!