Vijesti / Osijek

Zapalila se topola

Ponovno gori šuma kod Osijeka! Radi li se opet o podmetnutom požaru?!

Ponovno gori šuma kod Osijeka! Radi li se opet o podmetnutom požaru?!
Čitatelj/SiB.hr

Riječ je o drugom u nizu zapaljenja topole u gradu na Dravi s razmakom od samo dva dana

JVP Grada Osijeka danas u 18,14 sati primila je dojavu kako u šumi kod Pampasa u blizini cestovnog mosta prema Belom Manastiru gori topola, odnosno njezino sjeme koje ovih dana leti gradom.

Od čitatelja koji je bio u prolazu neslužbeno doznajemo kako je požar zahvatio i lišće i travu, a na mjestu događaja, uz vatrogasce i policiju, nalazio se i čovjek za kojega čitatelj misli da je palio raslinje. S obzirom na jak vjetar i topolu u blizini koja je sama po sebi gorivi materijal, lako je moguće da je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vatrom koja se počela brzo širiti dalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Prolazio sam tamo i začuo sirene. Kada sam se približio lokaciji, ugledao sam veliki dim, a potom i čovjeka koji je mirno hodao oko vatre. Kraj njega se nalazila hrpa granja i raslinja koja je gorjela, pa mi se u jednom trenutku učinilo kako ju je on bio palio. Kada je vidio da se požar nekontrolirano širi, moguće je da je upravo on pozvao vatrogasce'', prepričava nam čitatelj, dodavši kako vatra nije izgledala opasno.

pelud topole topola bijeli pokrivac
Samo vizualni problem Osijek je i dalje pun sjemena topole. Uobičajena proljetna pojava ili rizik za alergičare?

Međutim, riječ je o drugom u nizu zapaljenja topole u gradu na Dravi s razmakom od samo dva dana. Naime, slična se buktinja dogodila u nedjelju u poslijepodnevnim satima u šumi između Pješačkog mosta i Zoološkog vrta te je, uz intervenciju vatrogasaca, uspješno ugašena.

Na ovoj se pak intervenciji trenutno nalazi jedno vozilo i tri vatrogasca iz JVP Grada Osijeka te DVD ''Retfala'', a o uzrocima ponovnog zapaljenja topole ipak trenutno možemo samo nagađati.

FOTO: Čitatelj/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!