Vijesti / Ostalo

ČAK 200 NOVIH DROGA

Hrvati se sve više drogiraju, raste broj zapljena, ali i prekršaja

Hrvati se sve više drogiraju, raste broj zapljena, ali i prekršaja
Tomislav Miletić/PIXSELL

Zapljena je lani bilo 10 460, što je oko sedam posto više nego godinu ranije

Kokain, amfetamin, ecstasy - u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta - raste konzumacija droga. Pa tako u 2023, godini imamo 2496 kaznenih djela iz područja zlouporabe droge, što je rast od gotovo četiri posto u odnosu na 2022.

Zapljena je lani bilo 10 460, što je oko sedam posto više nego godinu ranije. A prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge je u 2023. bilo 7 851 što je čak 16 posto više nego 2022. Ovi podaci otkrivaju koliko je važna prevencija, pogotovo kod mladih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovisnost je veliki problem, ja sam i napomenuo da ta populacija koja postaje ovisna ili neće postati ovisna je danas u školi. I svaki dan imamo blizu pola milijuna djece koja su u sustavu obrazovanja, nama je svako dijete bitno jer je jedan ovisnik veliki problem", poručio je Momir Karin, ravnatelj Uprave za unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva obrazovanja. Manje droge, ali i ovisnika. Trebate li vi ili bližnji stručnu pomoć - uvijek možete nazvati nacionalnu liniju za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više pogledajte u prilogu RTL-a:


Izdvojeno

Reci što misliš!