Vijesti / Ostalo

KRIZNA VREMENA

Drugi paket mjera na jednom mjestu: Za vas smo izdvojili ono najbitnije - minimalac, olakšice...

U "moru" informacija, teško je onima koji nisu detaljnije upoznati s materijom razlučiti bitno od nebitnog

Premijer Andrej Plenković u ime Vlade predstavio je drugi paket mjera kojima bi se trebala ublažiti kriza izazvana pandemijom koronavirusa. On podrazumijeva razdoblje u naredna tri mjeseca, što znači do kraja lipnja.

Ali, u cijelom tom "moru" informacija, teško je onima koji nisu detaljnije upoznati u razne termine, brojke i podatke razlučiti bitno od nebitnog. Zato smo postavili ovdje sve na jedno mjesto, zahvaljujući RTL-ovom Direktu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, rečeno je da će se povećati minimalac. I to će osjetiti oko 65.000 tvrtki te oko 400.000 radnika. U ožujku je minimalac iznosio 3250 kuna, ali u travnju i svibnju bit će 4000 kuna - neto. Uz 1460 kuna doprinosa.

Zatim, važna je mjera odgoda plaćanja PDV-a. To će se odsad činiti po naplaćenim računima. Također, za javne naručitelje je bitno da će 60 posto činiti oni domaće proizvodnje, ali i da će se otkupiti svi viškovi mlijeka.

Za poslodavce možda najbitnija mjere jest otpis tvrtkama kojima je rad zabranjen ili znatno otežan, kojima je prihod manji od 7,5 milijuna kuna i imaju pad prihoda veći od 50 posto. Također, onim tvrtkama kojima je pad prihoda između 20 i 50 posto, pomaže se odgodama plaćanja obveza, ali i mogućnosti obročnog plaćanja.

Izvor: Vijesti.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!