Južina prijeti mesu u pušnicama
Siječanj, tradicionalno najhladniji mjesec u godini, ove godine s temperaturama više naliči travnju. Na natprosječnu toplinu reagirala je priroda preranim buđenjem biljnog i životinjskog svijeta, što se negativno odražava na poljoprivrednu proizvodnju.
Posebno na mukama su proizvođači mesa iz domaćih pušnica. Suhomesnato blago u pušnicama može podnijeti do 15-ak stupnjeva, no sve preko toga je vrlo rizično. Najveći problem je vlaga, pa mnogi proizvođači svoje meso štite ventilatorima.
Idealna temperatura za sušenje mesa bila bi oko 5-6 stupnjeva, a ovakve natprosječne temperature najlošije podnose proizvodi poput kulena i šunki zbog svoje veličine.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Bez obzira na to tražite li rustikalni doživljaj ili mirnu oazu, navedene kuće za odmor samo su jedne od brojnih koje pružaju savršeni bijeg iz gradske vreve u okrilje prirode
-
Danas je Višnjevac veliko osječko prigradsko naselje i sastavni dio Osijeka koje ima 47 ulica te, prema popisu iz 2021. godine, gotovo šest tisuća stanovnika
-
Posljedice južine vlasnici mesa vidjeti će tek kad razrežu prvi kulen ili šunku.
SiB.hr
FOTO: Ivica Galović/PIXSELL
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!