Vijesti / Osijek

UREĐENJE

Gradonačelnik obišao novu tribinu vrijednu 70 tisuća eura na Olimpiji

Gradonačelnik obišao novu tribinu vrijednu 70 tisuća eura na Olimpiji
osijek.hr

Gradonačelnik je poručio da Grad Osijek izdvaja rekordna sredstva za sport, a riječ je o šest milijuna eura, što je 600 tisuća eura više nego 2021. godine, kada je preuzeo odgovornost za vođenjem Osijeka

Završeni su radovi na izgradnji nove tribine Športskog centra Olimpija. Radove vrijedne 70 tisuća eura izvela je gradska tvrtka Športski objekti, a danas ih je obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

''Srušena je stara tribina i napravljena kompletno nova. Podsjećam da smo prošle godine na kompleksu Olimpije napravili prvo temeljito ulaganje nakon 80-ih godina gdje smo obnovili rukometno igralište, svlačionice i sve popratne sadržaje. I tamo smo napravili i tribinu i stolice, tako da je prošlogodišnji turnir Tri kornera penal bio najposjećeniji u zadnjih desetak godina. Kroz dvije godine u sportsku infrastrukturu Olimpije uloženo je više od 120 tisuća eura'', kazao je osječki gradonačelnik Radić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik je dodao da Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, rekavši kako je i na Vijencu Murse u Donjem gradu obnovljeno igralište te su upravo postavljene sprave za vježbanje. Obnovljeno je i igralište na Sjenjaku, a u tijeku je obnova igrališta u Tenji. Podsjetio je i na nedavno obnovljenu atletsku stazu, košarkaški i odbojkaški teren te prvi javni teren s umjetnom travom na Srednjoškolskom igralištu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

''U dvije godine samo u Srednjoškolsko igralište uložili smo 182 tisuće eura. Svakako idemo i u rekonstrukciju sportskog kompleksa Grafičar u Retfali i Radnik u Josipovcu. Završavamo svlačionice NK Slavonca u Tenji ovih dana, a uskoro ćemo krenuti i sa zamjenom poda i postavljanjem novog semafora u Gradskom vrtu. Krećemo i s drugom fazom radova na Copacabani, prva faza je gotova, tako da će Kopika biti kompletno obnovljena'', najavio je gradonačelnik.

Poručio je da Grad Osijek izdvaja rekordna sredstva za sport, a riječ je o šest milijuna eura, što je 600 tisuća eura više nego 2021. godine, kada je preuzeo odgovornost za vođenjem Osijeka.

''Nastavit ćemo i dalje ulagati u sport. Namjera nam je obnoviti kvartovska i školska igrališta te ćemo krenuti redom po cijelom gradu'', dodao je gradonačelnik.

FOTO: osijek.hr

Mario Iličić, predsjednik Nogometnog kluba Olimpija izrazio je zadovoljstvo novom tribinom koja će poboljšati uvjete za oko 200 registriranih igrača.

''Zahvaljujem Gradu Osijeku i gradonačelniku te ljudima iz Donjega grada što su nas podržali i shvatili da je tribina predstavljala opasnost za djecu i roditelje. S druge strane, predstavlja i vizualni identitet našega kluba, tako da će nam svima ovdje biti puno ljepše. U suradnji s Gradom, Županijom i Športskim objektima u narednom ćemo razdoblju pristupiti izgradnji bunara za navodnjavanje terena, a pripremamo i projekte za rasvjetu'', rekao je Iličić.

Robert Seligman, direktor Športskih objekata, rekao je da je kapacitet nove tribine 700 mjesta te zahvalio gradonačelniku na sustavnom povećanju sredstava za osječki sport.


Izdvojeno

Reci što misliš!