Vijesti / Osijek

nepoznat razlog pretresa

U pretrazi doma Osječaninu pronađene tri puške

U pretrazi doma Osječaninu pronađene tri puške

Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog tri ilegalne puške

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici jučer su na širem području Osijeka obavili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 66-godišnjak, kojom prilikom su pronađene i uz potvrdu oduzete tri puške", stoji u priopćenju policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija će dalje izvršiti prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.

O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", dodaju iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Izdvojeno

Reci što misliš!