Vijesti / Osijek

Zanimljivi podatci

Na osječkom Sveučilištu gotovo 500 studenata srednje je životne dobi, a najstariji ima 62 godine

Na osječkom Sveučilištu gotovo 500 studenata srednje je životne dobi, a najstariji ima 62 godine
Davor Javorović/PIXSELL

Navedeni podatci jasno pokazuju da Sveučilište u Osijeku, ne samo što obiluje domaćim studentima iz raznih dijelova Hrvatske, nego i privlači one iz različitih dijelova svijeta

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku renomirana je visokoškolska institucija koja, osim toga što pruža raznolike akademske programe, bilježi rast broja studenata, ali i onih koji su odlučili upisati fakultet u starijoj životnoj dobi te onih iz različitih dijelova svijeta.

Prema najnovijim statistikama, na osječkom Sveučilištu trenutno studira 16.250 studenata. Ono što posebno privlači pozornost činjenica je kako je od tog broja, njih čak 486 starije od 40 godina. Među tim zrelim studentima, najviše ih se opredijelilo za Pravni fakultet (160) i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo (107), što svjedoči o njihovom interesu za pravne i medicinske discipline. Neobično, ali zanimljivo, najstariji student ima plemenite 62 godine i svoje obrazovanje gradi na Pravnom fakultetu, što jasno dokazuje kako nikada nije kasno za stjecanje novih znanja i vještina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče geografske distribucije studenata, zapaženo je da dolaze iz raznih dijelova Hrvatske. Sveukupno 7.745 studenata tako potječe iz drugih hrvatskih županija, pri čemu najveći broj njih dolazi iz Vukovarsko-srijemske (2.252), Brodsko-posavske (1.205), Požeško-slavonske (892), Virovitičko-podravske (668) i Grada Zagreba (552). Ostali studenti dolaze iz preostalih dijelova zemlje, što naglašava raznolikost i širok doseg Sveučilišta u Osijeku u privlačenju studenata iz svih krajeva Hrvatske.

statistika predavanje studenti
lionsi nagrađuju Najbolji od najboljih! Proglašeni top studenti osječkog Sveučilišta

Sveučilište u Osijeku može se pohvaliti i svojom međunarodnom studentskom zajednicom koja sveučilišnom životu dodaje bogatstvo različitih kultura i perspektiva. Među 248 studenata, njih 230 dolazi iz zemalja Europske unije, dok njih 18 predstavlja studente iz ostalih dijelova svijeta. Najbrojniji su iz Sirije (8), dok Bosna i Hercegovina, Benin, Gana, Crna Gora, Meksiko, Nigerija i Ukrajina doprinose s po jednim ili dva studenta.

Navedeni podatci jasno pokazuju da Sveučilište u Osijeku, ne samo što obiluje domaćim studentima iz raznih dijelova Hrvatske, nego i privlači one iz različitih dijelova svijeta. Ta raznolikost, kako po dobi, tako i po nacionalnosti, čini osječko Sveučilište dinamičnom i uzbudljivom akademskom zajednicom koja se neprestano razvija i raste.


Izdvojeno

Reci što misliš!