Vijesti / Osijek

Sve se prodalo

Predmeti s javne dražbe osječke policije našli nove vlasnike: ''Kupio sam bicikle za cijelu obitelj!''

Predmeti s javne dražbe osječke policije našli nove vlasnike: ''Kupio sam bicikle za cijelu obitelj!''
PU osječko-baranjska

Većina se bicikala prodavala po cijeni od pet eura pa nadalje, ali bilo je i onih od trideset eura i svi su se uspješno prodali

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske i Postaji granične policije Beli Manastir u Duboševici jutros je održana prodaja predmeta bez vlasnika koji su nađeni i napušteni tijekom 2019., 2020. i 2021. godine.

Predmeti poput mobitela, motora, kolica, kotlića za fiš i starih ogledala prodali su se u nešto više od sat vremena putem javne dražbe najboljim ponuđačima. Kako svake, tako su i ove godine najtraženiji bili bicikli i plovila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Bilo je jako dobrih bicikala. Na prvu vam se neki ne svidi, ali kada se izvuče i kada krene licitacija, ljudi vide kako je ipak u kvalitetnom stanju i odluče ga uzeti'', istaknula je za SiB.hr Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Većina se bicikala prodavala po cijeni od pet eura pa nadalje, ali bilo je i onih od trideset eura i svi su se uspješno prodali. Tako je Osječanin Siniša kupio četiri bicikla za cijelu obitelj za manje od 150 eura.

''Jedan je za suprugu, jedan za kćer, jedan za sina i jedan za mamu. Sada smo mirni cijelo desetljeće s biciklima. Bilo je i nekih koji su uzimali i po 30 komada bicikala po cijeni od jednog, dva ili pet eura. U svakom slučaju, ja sam jako zadovoljan'', rekao je.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Svoje su kupce pronašli i mobiteli koji su se prodavali po sličnim cijenama. Bila je riječ o nešto starijim modelima, ali i suvremenim smartphone uređajima koji su žurno čekali na svoje nove vlasnike.

''Izgleda da sam pronašla pravu sitnicu na ovoj dražbi – mobitel koji izgleda kao da je tek iz kutije i koji će mi dobro poslužiti kao pomoć u poslu'', kazala je Ana.

policija
9. ožujka Ove subote u dvorištu PU osječko-baranjske javna dražba nađenih i napuštenih predmeta

Naime, Policijska uprava osječko-baranjska po zakonu prima pronađene stvari i čuva ih za njihove vlasnike. Međutim, oni predmeti koji su iskoristivi, a po koje nitko ne dođe u roku od godinu dana, imaju se pravo staviti na javnu dražbu.

''Još uvijek čuvamo predmete iz 2022. i 2023. godine pa, ako je netko nešto izgubio ili mu je nešto ukradeno, može doći provjeriti je li taj predmet kod nas'', zaključila je Roterbauer.


Izdvojeno

Reci što misliš!