Vijesti / Osijek

Korak prema inkluziji

Komunikacijska ploča sa simbolima postavljena i ispred ZOO vrta, očekuje se na još tri lokacije

Komunikacijska ploča sa simbolima postavljena i ispred ZOO vrta, očekuje se na još tri lokacije
Facebook/Zoološki vrt Osijek

Komunikacijske ploče postavit će se još na igralištu Drvenpark, na ulazu gradskih bazena te na gradskom kupalištu Copacabana

Na pet lokacija u Osijeku postavljaju se komunikacijske ploče namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama.

Prva je ploča u petak postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar (KBC), a danas na ulazu u Zoološki vrt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ploče se postavljaju u suradnji Grada Osijeka i osječkog Centra za autizam. Cilj je djelovati prema općoj populaciji i senzibilizirati svu javnost na poteškoće iz spektra autizma te podići inkluzivnu razinu svijesti među sugrađanima.

Vrijedan projekt Ispred osječkog KBC-a postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s teškoćama u komunikaciji

''Ploče je financirao Grad Osijek, a osmislili su ih stručnjaci Centra za autizam. Tom simboličnom gestom želimo zahvaliti Gradu Osijeku na dosadašnjoj suradnji, ali i djelovati prema općoj populaciji, odnosno senzibilizirati javnost na poremećaj iz spektra autizma te podići jednu inkluzivnu razinu svijesti među našim sugrađanima, koja je na zavidnoj razini. Odabrali smo pet lokacija na javnim površinama koje često posjećuju naši učenici'', istaknuo je ravnatelj Centra Vladimir Bjelobrk.

Komunikacijske ploče postavit će se još na igralištu Drvenpark, na ulazu gradskih bazena te na gradskom kupalištu Copacabana.

FOTO: Facebook/Zoološki vrt Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!