Vijesti / Osijek

dan gč jug 2

Gradonačelnik na Jugu 2: "Spašavamo bajer, nakon punjena slijedi izgradnja modernog kupališta"

Gradonačelnik na Jugu 2:
Grad Osijek

"Ispunit ćemo što smo obećali i revitalizirati bajer. Želimo napraviti moderno kupalište i izletište za sve stanovnike Osijeka, što je sljedeći korak nakon punjenja", rekao je Radić

Gradska četvrt Jug 2 prigodnim programom slavi svoj dan, koji se obilježava 30. svibnja i ove će godine trajati čak pet dana. Programu obilježavanja pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je tom prigodom obišao radove na bajeru Jug 2, a potom i položio vijenac kod obnovljenog spomen obilježja na središnjem trgu Juga 2 te pozdravio nazočne na Svečanoj sjednici tamošnjega Vijeća.

"Bajer na Jugu 2 primjer je dobre suradnje Grada Osijeka s gradskim četvrtima i gradskim tvrtkama, u ovom slučaju Gradske četvrti Jug 2 i tvrtke Vodovod Osijek. Preuzimajući dužnost gradonačelnika dočekala me peticija s tri tisuće potpisa stanovnika Juga 2, koji su tražili da se spasi bajer kao jedan od simbola Juga 2. Odmah smo zajedno s Vodovodom krenuli u rješavanje tog problema. Bajer je sada u fazi punjenja, voda se podigla za jedan metar i izjednačavaju se veliki i mali bajer", rekao je gradonačelnik Radić i podsjetio kako su radovi obuhvatili bušenje zdenca dubine 83 metra te postavljanje pumpi na dubini 23 metra od tla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kapacitet je 23 litre u sekundi. Ispunit ćemo što smo obećali i revitalizirati bajer. Želimo napraviti moderno kupalište i izletište za sve stanovnike Osijeka, što je sljedeći korak nakon punjenja", dodao je gradonačelnik, ističući kako spašavanje bajera nije jedina investicija u ovoj gradskoj četvrti te da je u tijeku asfaltiranje nekoliko ulica.

"Obavili smo radove na križanju Srijemske i Opatijske, kao i u Murterskoj ulici. U tijeku je asfaltiranje Kornatske. Ove godine smo osigurali preko pola milijuna kuna za GČ jug 2, što je 10 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Nastavit ćemo tako i dalje, u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima", poručio je Radić i čestitao stanovnicima Juga 2 njihov dan.

od 27. do 31. svibnja Jug 2: Proslava Dana gradske četvrti i Dana državnosti [PROGRAM]

Čestitkama se pridružio i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koji je također sudjelovao u svečanome programu.

"Ovo je jedna od gradskih četvrti koja je pretrpjela najveća razaranja za vrijeme Domovinskog rata. Danas, uoči Dana državnosti i Dana Gradske četvrti Jug 2, polažemo vijenac kod obnovljenog spomen obilježja braniteljima s Juga 2. Čestitam Dan državnosti svim žiteljima ove gradske četvrti i svima onima koji sutra slave, Hrvaticama i Hrvatima diljem Lijepe naše", kazao je župan Anušić.


Izdvojeno

Reci što misliš!