zero waste koncept
Osječki ugostitelji učili o naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima
Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole
U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, Osijek u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine održana je radionica „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“.
Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za ugostitelje, kuhare, F&B menadžere i nastavnike u organizaciji Udruge „Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija".
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je da su radovi trajali oko 15 dana, a obuhvatili su uklanjanje starog i postavljanje novog sloja asfalta te povećanje parkirnih mjesta na 33
-
Rode su uslijed tuče štitile svoje mlade i gnjezdo, zbog čega se nisu imale gdje skloniti
Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja namirnica i smanjenja troškova.
Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole, koji je ugostio i 25 sudionika - ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru, koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.
Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta „Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu", koja je nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana u Osijeku.
„Radionica nije slučajno održana u Osijeku budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom“, kaže predsjednik Udruge Željko Neven Bremec.
„Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj“, dodaje chef Bremec.
Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva profesionalaca, ali i učenika i nastavnika. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.
Izdvojeno
-
U Pravilniku o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače stoji da će liječnik izreći upozorenje vozaču ako utvrdi da vozač koristi djelatne tvari koje značajno utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja motornim vozilima.
-
"Od majke smo čuli kako se 16-mjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno", rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković
-
Visoki vodostaj svojevrsna je atrakcija za Osječane i njihove goste
-
Najgore je, kaže, u poslijepodnevnoj smjeni kad radi sama, a psihologinja je u suprotnoj smjeni. Ne krivi, dodaje, nadređene joj osobe, već smatra da sustav zatvara oči pred problemima koji su evidentni
Reci što misliš!