Lifestyle / Ostalo

Početkom lipnja

2. biciklijada u Josipovcu okupila 80 biciklista svih dobnih uzrasta

2. biciklijada u Josipovcu okupila 80 biciklista svih dobnih uzrasta
PR

Dugoročan je cilj projekta educirati bicikliste o sigurnom ponašanju u prometu i smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo onih najtežih

Početkom lipnja povodom Svjetskog dana bicikla održana je 2. Biciklijada u Josipovcu. Projekt je to koji provodi Udruga Josipovac u partnerstvu s Policijskom upravom osječko-baranjskom i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

Okupljanje je bilo u sjedištu udruge, Hrvatskom domu Josipovac odakle se čak osamdeset biciklista svih dobnih uzrasta organizirano uputilo na rekreativno bicikliranje rutom ukupne dužine 12 kilometara. Bicikliralo se ulicama, ali i šumskim predjelom te se zadržalo u prirodi na vikend naselju Karašica, kao i na Staroj Dravi gdje su se sudionici osvježili i zabavili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Eleonora Matić, policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika PU osječko-baranjske održala je edukativno predavanje o najčešćim greškama vozača bicikla u prometu te dala savjete o pravilnom sudjelovanju u prometu i obveznom nošenju zaštitne opreme. Bruno Ljubas, policijski službenik motociklist iz Postaje prometne policije Osijek, osim toga što je bio zadužen za osiguranje kretanja kolone biciklista, posebno je bio zanimljiv djeci i mladima s kojima je u razgovoru popularizirao zanimanje policajac.

Udruga želi potaknuti građane da im bicikl bude osnovno prijevozno sredstvo, kako iz zdravstvenih, tako i ekonomskih razloga, ali i kao oblik druženja. Dugoročan je cilj projekta educirati bicikliste o sigurnom ponašanju u prometu i smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo onih najtežih, ali i potaknuti građane na korištenje bicikla kao osnovnog prijevoznog sredstva, iz zdravstvenih i ekonomskih razloga, ali i kao oblik druženja.

Udruga Josipovac svojim radom promiče temeljne vrijednosti i načela djelovanja sukladno Povelji o suradnji Osječko-baranjske županije i građanskih udruga i rad temelji na potrebama zajednice prema načelima djelovanja za opće dobro. Josipovčane posebno raduje skorašnja izgradnja biciklističke staze, kako je najavio Grad Osijek. Udruga Josipovac zahvaljuje partneru Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, pokrovitelju Županiji osječko-baranjskoj, donatorima, volonterima i brojnim sudionicima u projektu.


Izdvojeno

Reci što misliš!