Vijesti / Osijek

ispisan velik broj kazni

Kaos oko 'autopije': Komunalni redari pišu kazne, ali vozači i dalje parkiraju na zelenim površinama

Kaos oko 'autopije': Komunalni redari pišu kazne, ali vozači i dalje parkiraju na zelenim površinama
SiB.hr

Kazna za parkiranje na zelenoj površini je 300 kuna, a moguće ju je 'prepoloviti' ukoliko se plati u roku tri dana

Nedjeljni kaos s parkiranjem na području oko auto tržnice nije nikakva novost. No ove jeseni osječki komunalni redari odlučili su uvesti reda po tom pitanju.

Iako postoji službeni parking autotržnice gdje za samo pet kuna auto možete ostaviti koliko god želite, a u blizini je i trgovački centar Avenue Mall sa svojim velikim podzemnim i vanjskim parkingom, brojni vozači i dalje parkiraju po zelenim površinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predzadnje dvije nedjelje komunalni redari ispisali su gotovo 150 kazni za parkiranje na zelenim površinama oko autotržnice, ali i ove nedjelje zatekli su velik broj automobila nepropisno parkiranih, najviše uz nadvžnjak i pristupnu cestu prema Mallu. I sve njih dočekale su kazne od 300 kuna, koje ukoliko plate u roku tri dana mogu prepolovit na 150.Nisu komunalni redari pojačali svoje aktivnosti samo nedjeljom oko 'autopije' već i na području cijelog grada, a posebice Tvrđe u kojoj je trenuno zabranja prometovanja za sva vozila osim onih s propusnicama.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Igor Pandžić kazao je za Glas Slavonije kako su komunalni redari samo u sedam dana listopada evidentirali 209 prekršaja, a prometni 93 prekršaja iz svoje nadležnosti. Samo u tjedan dana, znači, zbog prekršaja komunalnog i prometnog reda ispisano je gotovo jednako kazni kao cijelog rujna.


Izdvojeno

Reci što misliš!