Vijesti / Regija

od 15.5. do 1.10.

Vatrogasci upozoravaju: Od danas je zabranjeno paliti vatru na otvorenom prostoru

Vatrogasci upozoravaju: Od danas je zabranjeno paliti vatru na otvorenom prostoru
Ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)

Vatrogasci iz Bilja upozoravaju građane na zabranu paljenja vatre na otvorenom prostoru koja počinje danas i završava 1. listopada

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, započinje sezona čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, poput vrtova i okućnica, prilikom čega građani spaljuju biljni i drugi gorivi otpad na otvorenom prostoru, čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom.

U periodu od 15.05. do 1.10.2024., zbog povećane opasnosti za nastajanje i brzo širenje požara ZABRANJENO je svako paljenje vatre na otvorenome, upotreba pirotehničkih sredstava kao i svake druge radnje koje mogu dovesti do nastajanja požara, a time ugrožavanjem ljudi i imovine i velikih materijalnih šteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U razdoblju od 1. listopada do 15. svibnja pravne i fizičke osobe mogu obavljati loženje vatre na otvorenom prostoru, uz uvjet da o tome neposredno prije namjere loženja obavijeste vatrogasnu postrojbu  telefonom na broj 193 prilikom čega će Vam pripadnici vatrogasne postrojbe dati potrebne upute.


Izdvojeno

Reci što misliš!