Vijesti / Ostalo

skupa škola

Slavonku taksist u Zagrebu legalno 'oderao': Pogledajte koliko joj je naplatio vožnju kraću od 5 kilometara

Slavonku taksist u Zagrebu legalno 'oderao': Pogledajte koliko joj je naplatio vožnju kraću od 5 kilometara
Marko Lukunić/PIXSELL

Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu propisano je da autotaksi prijevoznici samostalno utvrđuju cijenu naplate za pružanje autotaksi usluge

Jedna gospođa iz Slavonije javila se redakciji N1  i požalile se da je (pre)skupo platila vožnju taksijem u Zagrebu.

“Stigla sam prijepodne vlakom u Zagreb iz Slavonije, bila sam naručena na pregled u jednoj poliklinici u Vukovarskoj ulici. Inače u Zagrebu koristim tramvaj, ali vlak je kasnio, a imala sam zakazan termin, pa sam odlučila uzeti taksi. U žurbi nisam gledala koji je taksi prijevoznik bio u pitanju. Stigli smo brzo, za manje od 10 minuta, a ta udaljenost nije veća od pet kilometara. Šokiralo me kada je taksist rekao da vožnja košta 45 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razljutila sam se, pitala ga kako je to moguće i po kojoj to tarifi naplaćuje. U ljutnji sam kazala da mu najradije ne bih platila na što je rekao da neću izaći iz taksija dok ne platim. Naravno, platila sam. Nisam mislila ne platiti, ali sam skupo naučila lekciju jer prije ulaska u taksi nisam pitala koliko vožnja košta, a ni pogledala koji prijevoznik je u pitanju”, ispričala je žena na N1.

Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu propisano je da autotaksi prijevoznici samostalno utvrđuju cijenu naplate za pružanje autotaksi usluge. Maksimalna dopuštena cijena naplate za pružanje autotaksi usluge zakonom nije propisana. Ova gospođa je na skupi naučila da "old school" taksisti sa skupim cijenama još uvijek postoje.

“Mislim da je onaj taksist prokužio da nisam iz Zagreba, da sam u žurbi i panici i da ću mu, čak i ako budem ljuta i prigovarala mu, na koncu platiti koliko traži. Tako je i bilo, ali što je previše – previše je”, rekla je.


Izdvojeno

Reci što misliš!