Vijesti / Osijek

Dvanaest osječkih osnovnih škola uskoro će dobiti novi sjaj

Dvanaest osječkih osnovnih škola uskoro će dobiti novi sjaj

Dvanaest osječkih osnovnih škola uskoro će dobiti novi sjaj. Završen je naime, postupk javne nabave male vrijednosti, do 500 tisuća kuna, što znači da se s obnovom škola uskoro može započeti. Radit će se sve – od prozora, parketa, do sanacije krovova, jer poznato je kako se u osječke škole godinama nije ulagalo što je u konačnici rezultiralo njihovim katastrofalnim stanjem. Ukupna vrijednost je pet milijuna i šesto tisuća kuna.
ff46a5a25c171c49c247489711f4f5b2.jpgUgovori za ove četiri škole biti će potpisani početkom rujna. Iako će se radovi odvijati kad počne školska godina, oni kaže Lovoković, neće ometati nastavu. A uskoro će se raditi i u Višnjevcu. Odabrana je najpovoljnija ponuda za izgradnju spojne ceste Višnjevac-Osijek, a koja će se graditi od tvrtke MD Profil, sve do spoja u Višnjevac.Za izvođača radova vrijednih 538 tisuća kuna, odabrana je tvrtka Gradnja. Jedna od tema sastanka u Kuhačevoj devet bila je i zakup gradskih poslovnih prostora. Na natječaju je ponuđeno 36 prostora, a prijavilo se samo 8 ponuđača. Mali je to postotak koji nam pokazuje sliku ozbiljnosti stanja u hrvatskom gospodarstvu, zaključio je zamjenik gradonačelika Ivan Vrdoljak.
Nešto boljom situacijom ipak se može pohvaliti «Zemlja bez granica» Udruge Breza. Ove godine očekuju sudjelovanje čak dvije tisuće djece i mladih. Grad za tu manifestaciju koja počnije 30. kolovoza rečeno je, izdvaja 70 tisuća kuna, a Vrdoljak je pozvao ljude dobre volje da se i oni uključe i pomognu koliko mogu.

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}yKwf28Cj4UA{/youtube}

 

TEKST I VIDEO: www.stv.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!