Sport / Rukomet

Ponovili uspjeh iz Kaštela

Vašarević predvodio osječke rukometaše do nove pobjede

Vašarević predvodio osječke rukometaše do nove pobjede
RK Osijek

Znali su Osječani koliko im je važna ova utakmica i moguća dva boda

Samo četiri dana nakon četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Sesveta, Osječanima je slijedila utakmica sezone. Na Zrinjevac je stizala Ribola iz Kaštela, a pred rukometašima Osijeka bio je imperativ pobjede. Itekako su ozbiljno shvatili taj susret i na koncu uvjerljivo slavili s 36:25.

Rukometaši Osijeka od prve su minute preuzeli inicijativu, pa su u devetoj minuti poveli s 5:3. No, gostujući sastav nije se tek tako predavao. Uporno su držali priključak i nisu dopuštali veće rezultatsko odvajanje. U par su navrata došli i na gol do izjednačenja, a onda su Osječani u sedam minuta napravili seriju 7:3 i postavili 19:14 u 27. minuti. Do kraja prvog dijela susreta mreže su još zatresli Anteo Balić za goste i Karlo Vašarević za domaće, pa se u svlačionice otišlo s 20:15 na semaforu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dvoboja gledali smo još raspoloženiji Osijek. Na krilima sjajnog Karla Vašarevića ubrzo su povisili na 23:16, a s obzirom na njihovo izdanje i energiju, bilo je jasno da će bodovi ostati na Zrinjevcu. Znali su Osječani koliko im je važna ova utakmica i moguća dva boda, a pobjeda u prvom međusobnom ogledu u Kaštelama (23:39) davala je samopouzdanje i bila obećavajuća u pripremi za novi susret.

Svakako, treba pohvaliti i izdanje mlade momčadi Ribole, ali protiv ovakvog Osijeka nisu imali izgleda. Trener Frano Veraja ponovno je u zadnjih desetak minuta dao priliku mladim igračima, a oni su opet sjajno reagirali. Upravo u tih zadnjih 10 minuta, Osječani su napravili seriju 7:2, stekli dvoznamenkastu prednost i postavili konačnih 36:25.

''Čestitam dečkima na pobjedi. Jako je teška utakmica iza nas, iz perspektive što je moraš pobijediti i što si u srijedu igrao kup gdje si se isto potrošio'', započeo je Osijekov trener Frano Veraja.

''Teško smo ušli, dosta toga smo i dogovarali, međutim – kada znaš da si bolji, moraš to pokazati na terenu. Ono što je najbitnije su dva boda. Rezultat izgleda dosta uvjerljivo, ali nije to baš tako izgledalo na terenu. Sljedeći je KTC i utakmica kojom bismo trebali završiti sve naše probleme u Ligi za ostanak'', dodao je.

Ponovno je najučinkovitiji na parketu bio nezaustavljivi Karlo Vašarević. Postigao je 12 pogodaka, upisao dvije asistencije i ''ukrao'' tri lopte u obrani.

''Najteža utakmica ove sezone'', istaknuo je Osijekov najbolji strijelac.

''Prvi put smo ušli kao izraziti favoriti i mislim da je to rezultat na kraju i pokazao. U ovom smo trenutku kvalitetnija ekipa. Bilo je tu puno gluposti, naših tehničkih pogrešaka i stvari koje smo radili mimo dogovora. Možda smo malo predugo držali goste u igri, ali na kraju mislim da je naša širina klupe i kvaliteta presudila i ovo je zaslužena pobjeda'', nastavio je.

Vašarević je s ovim učinkom skočio na prvo mjesto liste najboljih strijelaca Paket24 Premijer lige. Zasad bilježi ukupno 139 pogodaka.

''Moram se zahvaliti treneru Veraji što trpi moje gluposti i što me ne tjera na kraj klupe'', dodao je Karlo.

''Hvala na pohvalama, ali to mi nije toliko bitno. Najbitnije je ono što pokraj RK Osijek stoji na tablici, a to je broj bodova. Nadam se da ćemo na kraju osigurati ono što toliko priželjkujemo, a za golove je lako'', istaknuo je.

Među najistaknutijim strijelcima još su bili Kuštrim Ninaj s pet pogodaka te Roko Purić i Fran Čurić sa četiri gola. Nakon ovoga susreta, Osječani su skočili na treće mjesto Lige za ostanak, a za vodećom Goricom zaostaju dva boda. Gusto je na ligaškoj ljestvici, pa je svaki susret izuzetno važan. Verajini se izabranici tako odmah okreću pripremama za sljedeće kolo koje ih vodi u goste križevačkom KTC-u. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 21. travnja s početkom u 15 sati, a prijenos će biti na Sportskoj televiziji.


Izdvojeno

Reci što misliš!