Sport / Ostalo

sjajan rezultat

Osijek ima novog olimpijca! Aurel Benović ide u Pariz

Osijek ima novog olimpijca! Aurel Benović ide u Pariz
Marko Banić/REROOT

Sjajan je to rezultat za osječkog gimnastičara koji na Olimpijske igre ne ide bez šansi za medalju

Nakon što je 1996. godine Aleksei Damjanov bio u Atlanti kao prvi osječki gimnastičar na Olimpijskim igrama, danas je to pošlo za rukom još jednom našem gimnastičaru.

Pomalo iznenađujuće, Aurelu Benoviću napokon su se zvjezde poklopile pa je zahvaljujući dobrom nastupu u Dohi uspio izboriti nastup na najvećoj svjetskoj smotri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aurel je u današnjem finalu partera bio četvrti i to mu je bilo dovoljno budući je dio njegovih konkurenata otpao u kvalifikacijama ili bio iza njega danas.

"Ovo je nevjerojatan uspjeh prvenstveno za Aurela i njegovog trenera Vladimira Mađarevića kao i pomoćnog trenera Borisa Čulina te cijelog Gimnastičkog kluba Osijek Žito. Hvala svima na podršci. Osim kroz organizaciju jedne od najboljih etapa Svjetskih kupova (DOBRO World Cup Osijek), sada smo i kroz sportski rezultat dokazali da je Osijek grad sporta i izvrsnosti", stoji u objavi GD Osijek-Žito.

Zahvale su uputili i HOO - CIRPSTu, Mimi Vurdelja (nutricionist), Renati Barić (psihologinja), Goranu Vrgoču (HGS predsjedniku liječničke komore, Irini Nadyuk koji su, svatko na svoj način, također doprinijeli ovom velikom uspjehu, a posebno su se zahvalili Marku Pipuniću i Žito grupi bez kojih ne bismo od ovog imali ništa.

"Bez dvorane i uvjeta i bez Sokol Centra ovo ne bi bilo moguće", stoji u objavi.

Benović je uz braću Lončarić jedini sportaš koji će zasad predstavljati Osijek na Olimpijskim igrama u Parizu, a šansu da se nađe tamo imati će još i boksač Luka Prtljačić.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!