Vijesti / Regija

PU BRODSKO-POSAVSKA

Maloljetnik pijan (1,76 promila) vozio automobil na prvi maj pa udario u stup

Maloljetnik pijan (1,76 promila)  vozio automobil na prvi maj pa udario u stup
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

O prvomajskom stanju na cestama izvjestila je i brodsko-posavska policija

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su se dogodile tri prometne nesreće koje su uzrokovali visoko alkoholizirani vozači.

Dana 1. svibnja u 8 sati u Slavonskom Brodu na kolniku Imotske ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Obavljenim očevidom je utvrđeno da je 17-godišnjak upravljao sa osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,46 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Do prometne nesreće je došlo tako što je vozač izgubio nadzor nad vozilom, te je udario u metalni stup rasvjete koji je potom pao na ogradu (vlasništvo 73-godišnjaka).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, protiv vozača policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja. Također, policija podnosi obavezni prekršajni nalog protiv osobe koja je svoj automobil dala na upravljanje i korištenje navedenom vozaču.
 
Zatim se oko 18:50 sati u Kovačevcu dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Izvršenim očevidom je utvrđeno da je 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,56 promila prilikom skretanja na kolni ulaz, uslijed visoke alkoholiziranosti sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, 32-godišnji vozač je zadržan u policiji do otrježnjenja, te protiv njega slijedi prekršajna prijava.
 
Također jučer, oko 22:45 sati u Slavonskom Brodu na raskrižju ulica Ivana Gundulića i Pavleka Miškine dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao 24-godišnji vozač. Očevidom je utvrđeno da je isti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,51 promil te je izgubivši nadzor nad vozilom udario u betonski rubnik, pri čemu je nastala materijalna šteta.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Kako je postojala sumnja da će 24-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod, gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoji u izvješću PU brodsko-posavske.


Izdvojeno

Reci što misliš!